Изложба „Зимни Приказки“ във Велинград - Велинград, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
12
Изложба „Зимни Приказки“ във Велинград
ДАТА: Oт 12 Февруари 2019 до 22 Февруари 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба „Зимни Приказки“ във Велинград

Даниела Стойкова с изложба маслени платна във Велинград – „Зимни Приказки“


Една от най-младите, но същевременно бързо развиващи се художници у нас - Даниела Стойкова гостува във Велинград със самостоятелна изложба на тема „Зимни Приказки.“ Авторката ще присъства на откриването на изложбата в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград на 23 януари, 2019 г. Експозицията се състои от 20 маслени платна на зимнa тематика.


Даниела Стойкова за цикъла „Зимни Приказки“:


„Идеята за този цикъл в мен се зароди в Италия, преди година, където мечтаех за Коледа, за любовта, която носи между хората, за снега, за планината. За студа и топлината в къщи, за топлината в сърцата. За идеята за семейство. Мечтаех за уютната къщичка в планината, затрупана под снега. Тази светлина исках да пресъздам в картините си. Търсих да нарисувам това място от мечтите, където е зима, но изглежда топло. Както в сънищата, когато дори да сънуваме сняг, никога не е студено, защото сме в топлото легло. Цикълът пресъздава магията на зимата, нейната романтична и приказна гледна точка. Смятам, че картините ми създават това настроение и го предават на хората. Те могат да им донесат светлината, за която мечтаем всички.“


61454


Даниела Стойкова е родена на 4 септ 1990 г. Първата си самостоятелна изложба открива в столицата на Модата – Милано, където живее в момента. „Не беше никак лесно да направя точно първата си самостоятелна изложба в Милано, в Италия, която е средище на изкуството в Европа.“, споделя младата художничка. „Конкуренцията е огромна и трябва да носиш много други качества, освен самия талант. Изкусвто е голямо предизвикателсвто.“, допълва тя.


61449


Даниела Стойкова участва в доста колективни изяви и печели наградите: Награда от конкурса Food Art – Bellinzago и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.


61455


Изложбата „Зимни Приказки“ може да се види до 22 февруари 2019 г., в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград.


61451


61453


61450


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин