Изложба по случай 700 г. от смъртта на Данте Алигери - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
25
Изложба по случай 700 г. от смъртта на Данте Алигери
ДАТА: Oт 25 Март 2021 до 15 Юни 2021 ЧАС: 09:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба по случай 700 г. от смъртта на Данте Алигери

Настоящата година е важна за Италия, тъй като се честват 700 години от смъртта на великия италиански поет Данте Алигиери. По този повод, ще можете да се насладите на една уникална изложба, организирана от Италианския културен институт в София.


Колективната експозиция, озаглавена „Данте плюс 700 – Софийско издание“, e заимствана от проекта Данте Плюс 700 в Равена, по идея на Марко Миколи от студио “Bonobolabo”, Италия. Тя обединява 32-ма различни творци, които вдъхват живот на една нова идентичност на поета. Използваните от тях изразни средства са илюстрация, комикси и стрийт арт, геометрично чертане и дори 3D анимация. Творбите, носещи логото ARIA, са анимирани от миланското студио Alkanoids и могат да се видят с технологията на добавената реалност чрез безплатното приложение за смартфони “ARIA the AR Platform”.


С откриването на изложбата, организирана от института в сътрудничество с Посолство на Италия в България и “Bonobolabo”, се дава начало на поредица от събития, посветени на патриарха на италианския език и литература Данте Алигиери.


Изложбата, отпечатана на големи пана, изложени на оградата на Посолството и пред входа на Италианския културен институт, се намира на пешеходната част на ул. Париж в София и може да бъде разгледана свободно до 25 юни 2021 г.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин