Изложба с графики „Сътворени от тишината“ - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
11
Изложба с графики „Сътворени от тишината“
ДАТА: Oт 11 Май 2017 до 21 Май 2017 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба с графики „Сътворени от тишината“

„Сътворени от тишината“: Откриване на първата самостоятелна изложба с графики на Мирела Венциславова


Мирела Венциславова е на 20 години и рисува прекрасно. Възпитаничка е на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе, специалност „Графика“. Има награди от участия в национални художествени конкурси. Нейни графични творби са поместени в Алманаха „Още са живи крилатите хора”, издание на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели (2017). И в деня на славянските първоапостоли Св. св. Кирил и Методий, 11 май, ще открие първата си самостоятелна изложба.


Мирела Венциславова е без слух и трудно говори, но чрез своето изкуство тя казва всичко онова, което не може да каже с думи. Сътворени от тишината, рисунките на младата и талантлива художничка се раждат, за да заживеят свой живот в звучния свят и да разказват вълшебни истории.


Специален гост на откриването на изложбата ще бъде Христина Чопарова – създател на специализирания сайт за глухи „Ние ви чуваме“.


Експозицията се организира по инициатива на Сдружение „Дунавско сияние“, което работи за развитието и утвърждаване на духовните ценности и културата,  и подпомага социалната интеграция и личностна реализация на талантливи млади хора.


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин