Изложба живопис и графика "Прах и мечти" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
31
Изложба живопис и графика "Прах и мечти"
ДАТА: Oт 31 Март 2017 до 30 Април 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба живопис и графика "Прах и мечти"

Галерия „Вива Арт“- Виена
със съдействието на Галерия „Римини“- София

представят
Искрен Илиев / Прах и мечти
самостоятелна изложба / живопис и графика


Виенската Галерия “Вива Арт“ гостува в София със самостоятелната изложба "Прах и мечти" на живописеца Искрен Илиев, когото галерията вече няколко години успешно представя в Австрия. Изложбата ще бъде подредена сред археологическите останки на Софийския римски амфитеатър (Amphiteatrum Serdicense).


Ценителите на изкуството могат да я видят от 31 март до 30 април 2017 г. в галерия „Римини“, хотел „Арена ди Сердика“, ул. „Будапеща“ 2.


Амфитеатърът на Сердика е съзнателно избран от куратора Велина Илева за сцена на тази изложба. Пясъчните нюанси, които доминират в творчеството на Искрен Илиев, заедно със силните, съвременни фигуративни композиции в картините му, кореспондират интригуващо с руините от една отминала епоха. Фокусът на художника е винаги върху нетленното в тленното, в момента като вечност, съдържащ в себе си вчера, днес и утре, в надеждата на всеки един от нас да остави следа след себе си и в същото време в ясното съзнание, че сме просто зрънце пясък в часовника на вечността, само прашинка време в безвремието. И точно за това сме толкова ценни.


Художникът Искрен Илиев - ИСИ е един от най-ярките български млади творци зад граница. Роден е на 26.03.1975 г. в гр. Варна. От 1996 г. живее и работи като независим художник във Виена, Австрия.


Завършил е Университета по приложни изкуства във Виена, специалност Живопис, в класа на проф. Хутер. Има многобройни изложби, видео инсталации и сценични проекти, осъществени в Австрия, Бългaрия, Италия, Франция, Словакия и Германия. Негови картини са в частни колекции в Австрия, Холандия, Белгия, Испания, Швейцария и България. Правил е сценичен дизайн за Гучи, Формула 1, Роулинг Стоунс и Роби Уилямс, както и визуални ефекти за АйБиЕм, Проктър енд Гембъл, Роше и Мобилком.


Работи предимно в поредици и серии, следвайки определени теми като използва смесена техникa върху платно. Големите му фигуративни картини, както и графиките му са винаги „Без Име”, защото за него всяка творба представлява процес, който не бива да бъде ограничаван с бариери и заглавия.


Велина Илева- куратор

Художникът пристига у нас за официалното откриване на изложбата – 30 март 2017 г.
Изложбата ще продължи до 30 април 2017 г. Повече информация тук

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин