Изложба живопис на художничката Ани Петрова - Троян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
13
Изложба живопис на художничката Ани Петрова
ДАТА: Oт 13 Юни 2019 до 15 Юли 2019 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба живопис на художничката Ани Петрова

На 13 юни от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” се открива изложба живопис на художничката Ани Петрова.


Тя  е родена 1990 г. в гр. София. Израства в гр. Земен.  През 2009г. завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ гр. София със специалност живопис, след което следва Българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Живописта остава голямата ѝ любов и основното, с което тя се занимава.


Ани работи в сферата на портретната живопис. Картините показват определени психологически състояния на моделите и пресъздаване на характера на дадения образ. Обект на изследване в работата ѝ са мислите и състоянията, през които човешката душа преминава, изразени предимно през погледа на жената.


63787


„Разглеждам  устойчивостта на душата и  изцелението ѝ - как колкото и да сме охлузени, намираме сили с целия си ентусиазъм  да влезем в нещо красиво. В душата ни няма място за празни пространства – когато нещо излезе от там, освобождава място за друго, често много  по-хубаво.


Когато рисувам, мисля само за едно – че каквото и да правиш, независимо в какъв етап на живота си се намираш - трябва да бъдеш напълно искрен.  Не си ли, това си личи в една маска, в една дума, в един звук, в един поглед.


И както често обичам да казвам - чувствата могат да бъдат и лекота, и тежест. Но те създават. И когато това се случи и някое произведение събуди нещо у нас, чувстваме топлина. И тогава целта на изкуството е постигната.“


63785


Ани открива първата си самостоятелна изложба „Разкриване“ през 2016 г. През 2017 г. изложбата гостува на изложбени зали „Рафаел Михайлов“, гр. Велико Търново и Рубик арт център гр. Варна, а през 2018 г. – в читалище „Светлина – 1924“ гр. Земен. 2019г. започва с портрети и фигурална живопис, в изложбата „Нощни размисли“, представена в столичната галерия „ЛИК“ и с голямо вълнение продължава с  изложба „Живопис“ в галерия „Серякова къща“ в Троян.


63789


Художничката споделя: „За мен изложбата в галерия „Серякова къща“ в Троян е много вълнуваща следваща стъпка, защото това е една от най-уютните галерии, в които съм била. Галерия с голяма история и дух.


63786


Това ще бъде една обща изложба, в която ще покажа картини, рисувани в периода на последните десет години. Последните осем работи, по които работя в момента, ще бъдат показани за първи път именно в Троян."


Освен това имах  възможността да прекарам няколко дни в Троян и бях дълбоко впечатлена от сърдечността, вниманието и усмивките  на хората, които срещнах. За мен тази човешка  топлина е много важна, тя ме изпълва с любов и ми дава много сили.“


Изложбата ще бъде подредена в залите на Етаж 2 на галерия „Серякова къща” и ще продължи до 15 юли 2019 г.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин