Изложба живопис на художничката Ани Петрова - Троян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
13
Изложба живопис на художничката Ани Петрова
ДАТА: Oт 13 Юни 2019 до 15 Юли 2019 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба живопис на художничката Ани Петрова

На 13 юни от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” се открива изложба живопис на художничката Ани Петрова.


Тя  е родена 1990 г. в гр. София. Израства в гр. Земен.  През 2009г. завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ гр. София със специалност живопис, след което следва Българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Живописта остава голямата ѝ любов и основното, с което тя се занимава.


Ани работи в сферата на портретната живопис. Картините показват определени психологически състояния на моделите и пресъздаване на характера на дадения образ. Обект на изследване в работата ѝ са мислите и състоянията, през които човешката душа преминава, изразени предимно през погледа на жената.


63787


„Разглеждам  устойчивостта на душата и  изцелението ѝ - как колкото и да сме охлузени, намираме сили с целия си ентусиазъм  да влезем в нещо красиво. В душата ни няма място за празни пространства – когато нещо излезе от там, освобождава място за друго, често много  по-хубаво.


Когато рисувам, мисля само за едно – че каквото и да правиш, независимо в какъв етап на живота си се намираш - трябва да бъдеш напълно искрен.  Не си ли, това си личи в една маска, в една дума, в един звук, в един поглед.


И както често обичам да казвам - чувствата могат да бъдат и лекота, и тежест. Но те създават. И когато това се случи и някое произведение събуди нещо у нас, чувстваме топлина. И тогава целта на изкуството е постигната.“


63785


Ани открива първата си самостоятелна изложба „Разкриване“ през 2016 г. През 2017 г. изложбата гостува на изложбени зали „Рафаел Михайлов“, гр. Велико Търново и Рубик арт център гр. Варна, а през 2018 г. – в читалище „Светлина – 1924“ гр. Земен. 2019г. започва с портрети и фигурална живопис, в изложбата „Нощни размисли“, представена в столичната галерия „ЛИК“ и с голямо вълнение продължава с  изложба „Живопис“ в галерия „Серякова къща“ в Троян.


63789


Художничката споделя: „За мен изложбата в галерия „Серякова къща“ в Троян е много вълнуваща следваща стъпка, защото това е една от най-уютните галерии, в които съм била. Галерия с голяма история и дух.


63786


Това ще бъде една обща изложба, в която ще покажа картини, рисувани в периода на последните десет години. Последните осем работи, по които работя в момента, ще бъдат показани за първи път именно в Троян."


Освен това имах  възможността да прекарам няколко дни в Троян и бях дълбоко впечатлена от сърдечността, вниманието и усмивките  на хората, които срещнах. За мен тази човешка  топлина е много важна, тя ме изпълва с любов и ми дава много сили.“


Изложбата ще бъде подредена в залите на Етаж 2 на галерия „Серякова къща” и ще продължи до 15 юли 2019 г.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин