Изложбата “Историческо величие“ в София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
08
Изложбата “Историческо величие“ в София
ДАТА: Oт 08 Октомври 2019 до 12 Октомври 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Изложбата “Историческо величие“ в София

Интерактивна изложба на картини, предмети и съкровища ще разкаже славната българска история през октомври на столичани.


За първи път в България ще бъде реализирано Национално турне на Историческо изкуство, което показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи.


Турнето ще се състои от интерактивна изложба на исторически картини, съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цяла България.


66479


Турнето започва от София и ще бъде официално открито на 7-ми октомври от 17:00 часа за медии и официални гости, а от 8-ми до 12-ти октомври, всеки който желае може да посети изложбата в мраморно фоайе на НДК.


Изложбата “Историческо величие“ в София ще постави началото на национално турне, насочено към въздигане на българския дух и култура.


66478


Турнето е със старт София и ще продължи до 27.06 2020 г., като ще гостува в 27 града от страната: Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Габрово, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Ловеч.


Всеки посетител ще може да се потопи в историческото величие на България.


В продължение на 5 дни във всеки един от градовете ще бъдат изложени автентични предмети и картини. Експозицията се състои от над 50 картини, огромен брой скулптури и репродукции на автентични съкровища, открити по нашите земи.


66481


По време на изложбата са предвидени демонстрации на обичаи и традиции, запечатали мъдростта и завета на славните българските владетели. Всеотдаденият екип, който стои зад осъществяването на тази изложба обещава на посетителите да преживеят битието на нашите предци от едни отминали времена. Различни ритуали от миналото ще заживеят нов живот, а за по-авантюристичните посетители ще има и бойни възстановки с автентични оръжия и традиционни облекла.


66477


Този размах на идеята има мисия да припомни на всеки посетил изложбата за величието на предците ни.


Идеята на събитието е историческата стойност, която се съхранява в картините и експонатите да бъде предадена на децата на България. За това ще се погрижи съпровождащ гид. Епохи от славното минало на България оживяват пред очите ни. Ще могат да се видят и пипнат дрехите, които са носели, съдовете, с които са боравили и оръжия, с които са се сражавали българите преди години.


66480


Екипът от експерти - историци, скулптори, художници и археолози, вдъхват живот на уникалното ни историческо наследство и дават възможност да се докоснем до него и в наши дни. Изработката на експонатите е не само изключително прецизно изработена и нарисувана, но тя носи в себе заразяваща любов и преклонение към славните ни предци.


66482


Посетителите могат да участват в различни интерактивни занимания, независимо от възрастта си.


Целта е бъдещите поколения на България да бъдат запознати с величието на страната ни през вековете. Нека знаем кои са българите и да почувстваме гордостта им, давайки живота си за земята, която ги е приютила. Земята, която винаги трябва да е наше свещено лоно и е наш дълг да я пазим. Тя е напоена с кръвта, сълзите от радост и скръб, красиви художествени предмети, оръжия на боя и труда, напоена е с магията на традициите на българина. На територията на България са властвали и са се развивали едни от най-могъщите цивилизации в целия свят. По тези земи са живели, останалите в историята великите траки - Орфей и Спартак. Нека се запознаем с историята, която ни прави горди да се наречем българи!


Билети за „Историческо величие“ могат да се закупят на място или онлайн тук.


Цените на билетите са символични - за деца до 7 г. входът е безплатен, до 18 години - цената е 5 лв., а билетът за възрастни е с цена - 10лв.


Детайлна информация за всяко от събитията се публикува тук

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин