Известният барабанист на The Ramones, Ричи Рамоун, идва в България - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
04
Известният барабанист на The Ramones, Ричи Рамоун, идва в България
ДАТА: 04 Април 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Известният барабанист на The Ramones, Ричи Рамоун, идва в България

Известният барабанист на The Ramones, Ричи Рамоун,
ще посети България като част от световното си турне Hot as Hell


Събитието ще се проведе на 4 април 2019 г. в столичния клуб Строежа


Ричи Рамоун пристига за първи път в България на 4 април, тази година, по покана на клуб Строежа, къдете ще се състои и концертното събитие. Барабанистът става част от световноизвестната пънк-рок група Тhe Ramones (Рамоунс) през 1983 г. Групата е създадена в Ню Йорк през март 1974 г., като едно от най-големите им постижения е приносът им в развитието на пънк-рок музиката, благодарение на тяхното сурово, бързо и директно звучене. През 2011 г. в Лос Анджелис Ramones получават награда Грами за цялостно творчество.


Пънк-рок иконата Джоуи Рамоун казва за Ричи Рамоун, че “Той е най-великото нещо, което се е случвало на the Ramones”.  Заедно с групата, Ричи има над 500 участия на сцена, освен това пише някои от най-добрите парчета в албумите Animal Boy, Too Tough to Die и Halfway to Sanity. Richie Ramone е единственият барабанист на Ramones, който е бил водещ вокал в песни - като например "(You) Can’t Say Anything Nice”. Също така, той е и единственият, композирал индивидуално песни, включително и хитовата “Somebody Put Something in My Drink”.


През 2007-а Ричи Рамоун запознава симфоничния свят със своите виртуозни умения, изпълнявайки “Suite for Drums and Orchestra”, базирана на West Side Story от Леонард Бернщайн. На 8 октомври 2013 г. Ричи представя своя първи солов албум "Entitled", който включва нови песни, сътворени от самия него, както и такива, които той е писал за the Ramones.  През август 2017 г. барабанистът реализира и втори албум - "Cellophane".


Европейското турне Hot as hell е планирано за пролетта на 2019-а, в периода 15 март-12 април, и включва държавите Дания, Германия, Белгия, Австрия, Румъния, България, Италия, Сърбия, Унгария и Чехия. Ричи Рамоун е водещ вокалист и барабанист на бандата. Освен него, вокалист, бек-вокалист и китарист е лондончанката Клеър Мистейк, а американецът Глен Гилбърт е на соло-китара. По време на концертите Ричи Рамоун ще изпълни свои песни от последните си албуми, но със сигурност и любими парчета на The Ramones. В София хедлайнерите пристигат с подгряваща група от Германия – Chaos Commute, които ще открият в 22:00 ч.


Билети за събитието на 4 април в клуб Строежа вече се предлагат в мрежата на Eventim.bg. Цената им е 18 лв. на предварителна продажба и 25 лв. на самата дата и на място. Каси: щанд EVENTIM - ул. "6-ти септември", Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Български пощи, Строежа, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията. Броят на билетите е ограничен до само 150, поради което се препоръчва възможно най-ранното им закупуване!


***


Фейсбук-страница на Ричи Рамоун


Фейсбук-страница на събитието:
Richie Ramone (USA) - Live in Sofia, Club Stroeja - 4 April 2019


Билети ТУК.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин