Кафе и Класика - концерт на КвартетЪТ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
05
Кафе и Класика - концерт на КвартетЪТ
ДАТА: 05 Април 2015 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Кафе и Класика - концерт на КвартетЪТ

Къде и кога: Зала Мати'Д - малкото НДК, неделя, 5 април 2015, 11:00 - 12:00 (препоръчително е да дойдете по-рано, за да се настаните).


В следващото си издание Кафе и Класика ще представи КвартетЪТ с Яна Зеленогорска – цигулка, Венета Гудева – цигулка, Михаела Павлова – виола и Йоанна-Мария Колева - виолончело. Цена на билета - 16 лв. В цената са включени кафе или чай + избор от закуски.


Билети можете да намерите на: ticketportal.bg, Магазини Office 1, Билетен център НДК, Kнижарници Booktrading, Kнижарница Greenwich, Книжарница Бард, Каса Арена Армеец, Mагазини - На тъмно или на място в залата преди концерта.


Информация за музикантите:


Струнният квартет се събира през 2014 и вече има зад гърба си няколко успешно реализирани проекти. Един от тях е „Музикалните паркове на София“ включващ повече от 30 концертни изпълнения в рамките на централни и периферни зони на столицата с цел запознаване на широката публика с красотата на класическата музика.


Съставът се е представял на концерти в София, Плевен, Бургас, Созопол, Пловдив, имат записи в Българско национално радио и др. И четирите момичета са възпитанички на Национално музикално училище „Любомир Пипков“, а в момента част от тях продължават обучението си в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Нов български университет.


Яна Зеленогорска – цигулка
Солистка е на Софийска филхармония, Академичен щатен оркестър, Плевенска филхармония, Симфониета София, Камерен оркестър Перник и др. Носител на награди от престижни национални и международни конкурси. Участва във фестивалите „Мартенски музикални дни” - Русе, „Варненско лято” - Варна, семинар в Доумбия, Гърция и др.


Венета Гудева – цигулка
Лауреат е на престижни национални и международни конкурси. Участва във формациите "Софийска младежка филхармония" и "Сцена Академия". Концертирала в Италия с Държавен Симфоничен Оркестър-Шумен, Южна Корея с Държавен Симфоничен Оркестър-Пазарджик, и др.


Михаела Павлова – виола
Член на европейския оркестър CEI-YO Orchestra с диригент Игор Корети. В периода 2007 – 2008 год. и 2013 год. взема участие в камерен концерт с международни музиканти в Женева под патронажа на Швейцарско-Българската асоциация за култура. Солист на Академичният щатен оркестър – София и Врачанска филхармония. Постоянен член на квартета „Небесни струни”, основан от Теодосий Спасов, с който участват на фестивала „Балканска треска” във Виена, Австрия (2010 година), на Ден на България в Европейския парламент в Брюксел, Белгия (2011 година), изнасят концерт в залата “Cemal Resit Rey” в Истанбул, Турция (2011 година). Имат регулярни концертни изяви в множество градове в България. От сезон 2010-2011 е постоянен член на оркестър Класик ФМ.


Йоанна-Мария Колева - виолончело
Концертирала в Германия, Чехия, Франция, Азия и Америка със „Софийска младежка филхармония”, Държавен Симфоничен Оркестър - Пазарджик и др. Участвала успешно на фестивал „Аполония” - Созопол, „Сцена Академия” - София, „Мартерски музикални дни”- Русе, Варненско лято и др. Част от Нов симфоничен оркестър и Фортисимо фест с диригент Максим Ешкенази. От 2014 г. е постояннен член на Държавен музикален и балетен център „Стефан Македонски”.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин