Как оживява дървото - зооморфни мотиви в художественото обработване от Троянско - изложба - Габрово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
20
Как оживява дървото - зооморфни мотиви в художественото обработване от Троянско - изложба
ДАТА: Oт 20 Ноември 2015 до 31 Януари 2016 ЧАС: 11:30 МЯСТО:
Добави в календара
Как оживява дървото - зооморфни мотиви в художественото обработване от Троянско - изложба

Имаме удоволствието да Ви поканим на откриване на изложба "Как оживява дървото - зооморфни мотиви в художественото обработване от Троянско", гостува Музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства - гр. Троян.

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени.

Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди.

Важно е да се спомене и това, че всички тези същества носят специфично символно значение, основания за чието тълкуване намираме както в християнските обяснения за света, така и в езическо-фолклорните представи.

Официалното откриване ще бъде на 20.11.2015 г. /петък/ в 11.30 ч. в изложбената зала на АЕК "Етър". На него ще присъстват и авторите уредници на изложбата от гр. Троян.


Изложбата ще гостува в АЕК "Етър" до края на м. януари, 2016 г.

Коментирай
Други събития
Абонирайте се за нашия бюлетин