Капана Фест 2018 - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
01
Капана Фест 2018
ДАТА: Oт 01 Юни 2018 до 03 Юни 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Капана Фест 2018

Капана Фест започва в петък
Виж пълната програма и се готви за стотици незабравими изживявания! 


Култовите флагчета, символ на един от най-обичаните фестивали в България, вече се веят под небето на колоритния квартал на творческите индустрии Капана. Графити майстори превръщат сградите в платна, 4 сцени очакват своите великолепни музиканти, над 120 модерни занаятчии подготвят уникални щандове с авторски продукти, създадени специално за фестивала, и тръпката расте! Защото остават броени дни до Капана Фест Лято 2018.


Организаторите наистина са се постарали здраво да ни направят разногледи от шарени изживявания. По традиция голямото ударение пада върху музикалната програма, която тази година е по-интернационална от всякога. Върхът на програмата е в ръцете на хип-хоп магьосницата от LA Gavlyn и guerilla soul дуото от Остин, Тексас, James@Black, които пристигат специално за фестивала с подкрепата на фондация Америка за България. И защото работата на един класен фестивал на изкуствата е да ни показва изпълнители, които няма как да видим по големите музикални канали, това лято очакваме и джаз експериментаторите от Холандия Tin Men and the Telephone, хеви рок бандата от Гърция Hidden in the Basement, инди поп дуото от Румъния We Singing Colors и нашумялата в Гърция поп певица Σtella. Разбира се, България също се представя на ниво в лицето на Bluba Lu, P.I.F, Blues Traffic, Жлъч/Гена, Marten&Rawland и много други страхотни музиканти. Любителите на клубните ритми пък могат да ликуват, защото за тях има цяла нова сцена. SoulSearchin’ Vinyl Stage ще предложи цял куп сетове от подбрани DJ-и.


56482


За пръв път Капана Фест набляга толкова здраво и на литературата, където програмата е богата и доста нестандартна. На първи юни, посветен на детската литература, деца и родители ще се срещнат с великолепни български автори и преводачи в страхотни мини-събития, до едно разработени специално за фестивала. На 2 юни Литературната зона представя нестандартно поднесена поезия и проза от четирима млади автори, които съчетават думите си с музика и театър, миксират ги на лууп стейшън, и изобщо, доста се стараят да ни представят модерното лице на българското слово.


По традиция графитите са важна част от Капана Фест и това лято отново са на ниво – големият Nasimo продължава концептуалния си проект за облика на Централни Хали, който започна преди няколко издания на фестивала и ще продължи и в бъдеще, като озаглавява творбата си „Посланик на мира“. STERN и неговата „Мечта за Капана“ и FAUNAGRAPHIC&Rocket правят чудо с прясно реновираното пространство около Ядрото. Страхотната визия на фестивала се допълва и от Сребърните портрети на фотографа Даниел Леков, който демонстрира на живо уникалната Колодиева фотография.


56483


Кино програмата също обещава страхотни акценти за деца като нашумелият „Лили Рибката“ на режисьора Ясен Григоров, както и цял блок филми, заснети от деца за деца. В зоната за документално кино пък се срещаме с историите на млади българи с постижения от световен мащаб, за които знаем твърде малко.


Тази година фестивалът прави и рязък технологичен завой към бъдещето с представянето на изцяло електрическия модел на BMW i3, на фона на който ще се случи великолепна арт инсталация. Очакват ни и още много арт инсталации, работилници за деца и възрастни, симпатични спортни активности и какви ли не други интересни неща. Вижте пълната програма на фестивала на https://kapanafest.bg/ и стягайте багажа за Пловдив!


56484


Следете Фейсбук страницата на Капана Фест и официалните му хаштагове #kapanafest, #kapanafest2018 и #kapanafestsummer2018. 


Събитието се осъществява с подкрепата на What A Monstar Curious Apparel, Staropramen и Superdry.


***


18 музикални причини на слушаме на Капана Фест 2018


18 банди ще се погрижат завинаги да запомним лятото на 2018


Фестивалът за независимо изкуство и култура Капана Фест обяви музикалната програма на предстоящото си издание и изживяването се очертава повече от обещаващо!


18 внимателно подбрани банди от България и чужбина ще огласят колоритния пловдивски квартал от двете основни сцени на Капана Фест Лято 2018 от 1 до 3 юни.  


Gavlyn (USA) / James and Black (USA) / Bluba Lu / Hidden in the Basement (GR) / P.I.F. / Blues Traffic/ Жлъч/Гена / Tin Men & the Telephone (NL) / Σtella (GR) / Marten & Rawland / We Singing Colors (RO)и много други ще накарат сърцата ни да туптят в ритъма на магията, в която ще се открием.


Организаторите обещават 3 дни, през които ще ни се напълнят очите, умовете и онези кътчета в сърцето, запазени само за най-специалните изживявания. И, както личи от музикалната програма, възнамеряват да спазят обещанието си.


56202


Изпълненията на Главна сцена „Ядрото“ са концептуално подредени по дни.


На 1 юни сцената открива ударно със здрави бийтове за феновете на хип-хопа. Всичко започва от грамофоните с гения на DJ Гена, към когото се присъединява убийствената рима на Жлъч.


56204

Двамата вдигат градуса до безобразие за да предизвикат на сцената силата на истинския американски хип-хоп, който пристига в Капана директно от L.A. през микрофона назабележителната Gavlyn. Капана Фест отново прави безкомпромисно откриване, което определено ще даде разтърсващ старт на лятото.


56211


На 2 юни Marten&Rawlandнастройват пулса ни в Soul&Jazz ритъм. Изживяването продължава с виртуознитеджазекспериментатори Tin Men & the Telephone от Холандия и стига до върха със соул/хип-хоп дуото от Остин, Тексас, James&Black.


56207


На 3 юни „Ядрото“ вибрира в ритъма на инди, попа и трип-хопа от цели 3 държави! Открива мекият и нежен инди поп на We Singing Colors от Румъния, който прелива в забележителния глас на Σtella от Атина, Гърция. И понеже казахме, че всичко е концептуално подредено, от Σtella (в превод „звезда“) стигаме до „Атоми“ на нашите си Bluba Lu, които продължават космическата нишка с представянето на най-новия си албум.


56209


Сцена Staropramen по традиция разбива със специална селекция за феновете на рока и алтернативната музика.


На 1 юни правим щастлива, но непримирима гримаса с Grimaze, следвани от Riffeljack. Пикът на програмата изпълзява от мазето с великолепните гости от Гърция Hidden in the Basement.


56210


На 2 юни Paranormal, 4 Questions и Macrophone (наградени в най-големия световен конкурс за авторска музика International Songwriting Competition!) предшестват шеметната забивка на P.I.F.


56201


3 юни обещава изключително изживяване в лицето на Seconday, Jimmy’s Band и трафикантите на чудеса от Blues Traffic.


56208


Освен стойностната музикална програма, Капана Фест лято 2018 обещава още много незабравими артистични изживявания, като независимо игрално и документално кино, уникални арт инсталации, работилници, знаяти, литература и много други.


56203


Събитието се осъществява с подкрепата на Staropramen, What A Monstar Curious Apparel и Фондация Америка за България.


Следете новините за фестивалната чрез официалните хаштагове на събитието #kapanafest, #kapanafest2018 и #kapanafestsummer2018, както и на фейсбук страницата на събитието.


Официална Фейсбук страница на Капана Фест.


56206

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин