Капана става част от откриването на Пловдив: Европейска столица на културата - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
11
Капана става част от откриването на Пловдив: Европейска столица на културата
ДАТА: Oт 11 Януари 2019 до 13 Януари 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Капана става част от откриването на Пловдив: Европейска столица на културата

10 банди и 7 художници ще оживят творческия квартал през дългия уикенд


Остават броени дни до откриването на Пловдив: Европейска столица на културата и на много локации в града кипи усилена подготовка. Сред тях е и творческият квартал Капана, където ни очаква богата музикална програма и експозиция на 7 визуални артисти в познатата от есенното издание на Капана Фест поп-ъп галерия InDustReal.


На сцена Ядрото ще видим 11 банди.


Програмата започва в петък (11.01.) от 20:00 часа  с Октет Пловдив и продължава в 21:30 часа с Brazz ViliDJ.


В събота (12.01.) на сцената ще има цели 5 изпълнения. Първи от 12:00 часа са Пловдивска музикална формация „Жарава“, а в 13:00 часа българският дух набира сили с Проект „БЪЛГАРИ“. В 17:00 часа започва DJ сетът на Ramzey Hercules, а от 20:30 часа на сцената на Капана се завръщат великолепните съпрузи Брус Джеймс и Бела Блек от Тексас, САЩ ,на които станахме заклети фенове на лятното издание на Капана Фест през 2018 г.


60788


@Tanya Decheva


А черешката на тортата в съботната вечер са титаните от Акага, които излизат на Ядрото от 21:30 часа.


В неделя (13.01.) от 12:00 часа ще се радваме на специалната програма на Пловдивски Културен Институт, последвана в 13:00 часа от Трио Сопрано. В 16:00 часа ще слушаме виртуозите от Теодосий Спасов фолк квинтет, а в 18:30 часа излизат The Doctors.


Освен на Ядрото, творческата енергия на Капана ще се концентрира и на улица "Бенковски" №32, където се намира индустриалното помещение, превърнато тази есен от организаторите на Капана Фест в поп-ъп галерия с тематичното име InDustReal. В нея през дългия уикенд ще ни очаква експозиция на 7 съвременни визуални артисти, творящи в различни сфери.


60783


Изложбата, озаглавена ArtEclectic ще представи акварели от Лиа Каменова от Lionikk arts, платна смесена техника от Теодора Стоименова и акрилни платна от Инна Божидарова. Пловдивският фотограф Ивелина Стоянова ще представи своите „Градски портрети“, а художничката Мира Мохсен ще ни изненада със серия дигитални графики by hand под името „Constellation“. Интересни са и произведенията на Даниело Пенова, които съчетават поезия и изобразително изкуство в серията „Вибрациите на тихото“. От 11 до 13 в InDustReal ще можем да видим и идейния проект за следващата голяма арт инсталация, която ще бъде реализирана за лятното издание на Капана Фест през 2019. Автор на проекта е Мария Минкова от Pink Yellow Me.


60782


През дългия уикенд градът под тепетата ще е домакин на над 60 културни събития, реализирани в партньорство с повече от 80 организации. Между тях е единствената пътуваща колекция от произведения върху фрагменти от Берлинската стена, която идва тук по повод 30-годишнината от падането на Стената. Именно тя ще даде и своеобразното начало на темата за обединението и разделението и връзката между Пловдив и Европа, която ще продължи да се развива в програмата през цялата 2019-а.


Други акценти от програмата на Откриването са: Богата кино програма и в трите дни с най-добрите нови български филми; „Дим“: мащабна изложба, включваща архивни материали, фотографии, филми и произведения на известни български автори, които изследват историята на Пловдив чрез връзката ѝ с тютюневата индустрия. Истории за тютюна в СКЛАД. Неделният ден е посветен на децата и предлага разнообразни детски събития и активности.


PHOTO CREDITS: МИРОСЛАВА МИРЧЕВА И ТАНЯ ДЕЧЕВА


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин