Картини на Леонардо да Винчи ще оживеят чрез музиката на Картини на MARTUX_M - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
17
Картини на Леонардо да Винчи ще оживеят чрез музиката на Картини на MARTUX_M
ДАТА: 17 Ноември 2019 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Картини на Леонардо да Винчи ще оживеят чрез музиката на Картини на MARTUX_M

Проектът на Martux-Mи група Vjit съчетава електронна музика и рисунки на гениалния художник


Театър Азарян ще посрещне италианския музикант Martux_m и група Vjit на 17 ноември от 18:00 ч. В концерт под наслов “LeonardoReloaded”, съчетаващ електронна музика и рисунки на гениалния Леонардо да Винчи, Martux_mще даде нов живот на творбите на великия учен и изобретател. Непосредствено преди концерта публиката ще бъде посрещната от изложба, разположена във фоайето на театъра. Тя ще представи рисунки от различни периоди от творчеството на Леонардо.


Няма област от човешкото познание, която Леонардо да не е изследвал в най-висшата ѝ степен. В съвременния свят, в който се съчетават едновременно звук, изображение и анимация, да Винчи ни напомня за противопоставянето между идентичността и различието, между изкуството и науката.


Безспорно богатото творчество на художника оставя следи и днес. Вдъхновени от това, Martux_mи Vjit ще очертаят връзката между миналото и настоящето. Италианските музиканти ще представят в оригинален вид творби на Леонардо, подчертавайки модерния и съвременен поглед на световния гений. Видеопроектите на група Vjitпреобразяват действителността в един абстрактен и илюзорен свят, разкривайки дълбоката връзка между вътрешното движение на природата и невидимото движение на звука.


Martux_m е един от първите музиканти в Италия, занимаващи се с електронна музика. През годините той е издал над 20 албума в колаборация с изпълнители като Markus Stockhausen, Arto Lindsay, Eivind Aarset и мн. др. Изнасял е свои концерти на големи международни фестивали като Biennale Musica di Venezia, Sonar (ES), Mutec (CND), Roma Europa (IT) и др.


Подарете си едно съвременно пътуване във времето с електронна музика и светлинни ефекти, които ще ви пренесат във вълнуващия свят на Леонардо да Винчи!


Проектът се осъществява в партньорство с Посолството на Италия в България.


Билети за събитието може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.


 

Коментирай
Други събития
Яну
31
Опера "Дама Пика"
Концерти София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин