Къща за таланти - образователна инициатива на арт-къща Куклите - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
08
Къща за таланти - образователна инициатива на арт-къща Куклите
ДАТА: Oт 08 Октомври 2015 до 31 Януари 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Къща за таланти - образователна инициатива на арт-къща Куклите

От 8 октомври съвместно със сдружение „Време за обичане” стартира проекта „Къща за таланти”.

Всяка събота и неделя в приказната атмосфера на Куклената къща-музей ще се състоят интересни и разнообразни занимания, обогатяващи културата на децата и техния духовен хоризонт, учещи ги да ценят и обичат България, да се гордеят с нейните достижения и личности. Убедени сме, че всяко дете има таланти, които стоят скрити в неговата личност и при подходяща атмосфера и под ръководството на обаятелни творци те могат да ги изявят. А когато детето от малко узнае, че е творец, че е талантливо и можещо, то израства самоуверено, научава се да общува и заявява себе си пред света.

Днес много тв-формати се опитват да издирват и насърчават млади таланти, но повечето го правят комерсиално и спекулативно – уж „за да помагат на децата”, а всъщност (нека си го кажем честно), за да си правят пиар и да печелят рейтинги чрез тях. Чистото, честно и сърцато отношение към децата, тяхното възпитание и формиране на отношение към доброто и красивото, към уважение на националните традиции, е рядкост. От няколко години ние се опитваме да го правим – с многобройни инициативи, сред които Националният детски конкурс за приложно и литературно творчество „Виж моя ангел” под патронажа на Вицепрезидента, Международния детски фестивал „Магията на куклите”, литературни вечери, дни на музиката, театъра, обичаите ни…

Разбира се, известна ви е любовта ни към куклите и знаете колко много ателиета правим с децата целогодишно. Знаете, че сме и единствения в България Музей на куклите, в който можете да видите над 3000 кукли – български и от цял свят. Освен куклотворчество, сега сме помислили и за доста други творчества, които с радост ще ви споделим. А някои от тях са и под личното ни ръководство.

Очакваме да станете част от образователната ни инициатива „Открий таланта в себе си и го развивай!”

Място и време на занятията
Всяка събота и неделя от 9.30 до 16.30 ч. в артистичната и много уютна атмосфера на Арт-Къща „Куклите” ще се провеждат класове по различни изкуства. Те ще се водят от изявени творци, доказали своите таланти и готови да учат децата на онова, което умеят най-добре. Доказано е, че човек учи и усвоява техника, занаят, професия – много по-лесно от професионалист, изминал дълъг път в дадената област, отколкото от книги, учебници и теоретични помагала. Нашите  ръководители на класове са отдавна доказани професионалисти – познати имена, хора със солиден опит и познания в своите сфери. Но тук има и още нещо съществено и много важно – те обичат децата! Затова приеха така радушно поканата ни да работят с деца и да им предават занаята си.


Приложните изкуства, живописта, работата с цветя, винтидж изкуството (бабините плетки и бродерии…) са все техники, които развиват фината моторика, стимулират творческото мислене, помагат за преодоляване на пристрастенността към компютрите. И което е особено важно: формират самочувствие у децата, умеене да мислят оригинално и да общуват. Нашите деца – българските деца, имат нужда да бъдат толерирани и хвалени, насърчавани и да им се дава възможност да развиват уменията си за творчество. Всеки – където го тегли сърчицето и вътрешния глас!

Родители, подкрепете децата и им дайте възможност да  открият своите таланти и да ги развиват. А пък кой знае!?  Може би именно от тук, от Куклената къща, ще произлезе един ден някой виртуозен приложник, художник, китарист, барабанист, фотограф, журналист, актьор, флорист…

Творчески класове
Приложни изкуства и кукларство – Ръководител: Жени Костадинова
Актьорско майсторство и говорна култура – Ръководител: Кристина Белчева
Аранжиране на цветя и флорално изкуство- Ръководител: Светла Костадинова
Съвременни и винтидж изкуства -Ръководители: Невена Белева и Снежана Харбова
Изобразително и изящни изкуства – Ръководител: Дарина Янева
Китара и ударни инструменти Ръководители: Константин Белчев и Алексей Цветанов
Художествена фотография – Ръководител: Цветан Томчев
Журналистика и публична реч – Ръководител: Ивайло Диманов

През годината ще има и гостуващи лектори: артисти, художници, вокалисти, приложници, фотографи, журналисти, поети…

Повече информация тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин