Коледният концерт на „Мистерията на българските гласове“ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
13
Коледният концерт на „Мистерията на българските гласове“
ДАТА: 13 Декември 2021 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Коледният концерт на „Мистерията на българските гласове“

Прочутият хор ще изнесе празничния си спектакъл на 13 декември в зала „България“ – на живо и онлайн


Българският женски хор „Мистерията на българските гласове“ отново ще представи премиерни заглавия на българската публика, този път в единствения си за тази година Коледен концерт - на 13 декември от 19:00 часа в зала „България“ - София.


След издаването на албумите "БууЧииМиш" и "Шандай Я/ Станка" с участието на Лиса Джерард, в които успешно си партнира с композитора Петър Дундаков, прочутият хор отново подготвя нов репертоар – две Коледни произведения. Едното от тях - букет от Коледни песни, е обработено специално за хора от живеещата в Лондон българска композиторка Добринка Табакова, понастоящем резидентен композитор на Концертния оркестър на Би Би Си. Тя е носител на номинация за награда Грами за най-добър албум с класическа музика за 2013 г. и автор на произведението Възхвала”, изпълнено по повод Златния юбилей на кралица Елизабет II в катедралата Сейнт Пол в Лондон.


Другото премиерно произведение е също специално създадено за хора „Мистерията на българските гласове“от младия български композитор и диригент Любомир Денев-син, познат на публиката като главен диригент на филхармония „Пионер”, гост-диригент на водещи симфонични и оперни състави в страната и в чужбина, и автор на концертна и филмова музика.


По време на концерта за първи път родната публика ще има възможността да чуе на живо и „Зайди слънце“ - дует на солистката Виолета Маринова и световния шампион по бийтбокс Александър Деянов - SkilleR. Песента е издадена с последния мини албум на хора „Шандай Я / Станка“ през 2020 г. и многократно е изправяла на крака публиката по време на изявите на хора в чужбина.


Програматана Коледния концерт включва и традиционни за репертоара на хора Коледни песни, както и произведения от албума „БууЧииМиш“.


Освен за публиката в залата, концертът ще бъде достъпен и онлайн в реално време в целия свят. Въпреки това специално за концерта в София ще пристигне група от организирани фенове на „Мистерията на българските гласове“ от Белгия.


Към изпълнителките на сцената освен SkilleR, ще се присъединят и музикантите - част от изключително успешните турнета на „Мистерията“ в Европа през 2019 г.: китаристът Петър Миланов, гъдуларката Христина Белева, кавалджията Костадин Генчев и перкусионистът Димитър Семов.


Билети за Коледния концерт на„Мистерията на българските гласове“, включително и за стрийминг събитието, са налични в мрежата на Ивентим и на касата на Зала България” - София.


Събитието, ще се проведе при съблюдаване на нормите във връзка с пандемичната обстановка у нас.


За билети

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин