iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
28
Колумбия – земята на вечната забава с опция за Аруба
ДАТА: ОТ 28 Декември 2018 ДО 07 Февруари 2019 МЯСТО: Колумбия ВИД: Екскурзия
Добави в календара
Колумбия – земята на вечната забава с опция за Аруба
Описание

Колумбия – земята на вечната забава с опция за Аруба, 28.12.2018-12.01.2019/16-31.01.2019/20.01-04.02.2019

 

Богота - Вийа де Лейва - Сан Августин - Кали - Саленто - Кокора - Меделин - Картахена - Санта Марта - Тайрона  

Допълнителна опция: посещение на карибският остров Аруба за 3 нощувки 

16 дни/14 нощувки                                       
Цена: 5200 лева  СВОБОДНИ МЕСТА                                                                   
28 Декември 2018 - 12 Януари 2019
19 дни/17 нощувки
Цена: 6290 лева (с 3 дни на Аруба)
28 Декември 2018 - 15 Януари 2019  

От една от най-опасните държави в света Колумбия днес е просперираща държава с развиваща се икономика и процъфтяващ културен живот. Колумбия на Пабло Ескобар за щастие вече не е днешна Колумбия. Единственото „оръжие”, с което родината на Шакира може да ви плени е нестихващата салса, добрите ресторанти, живописни пейзажи, пълни с водопади, тучни ливади и свежо-зелени планини и благоуханно първокачествено кафе. Но това, което отличава Колумбия с всичко изброено до сега и което е истинската запазена марка на държавата, са нейните хора. Колумбийците ще ви заразят с усмивките си и ще ви дарят искрено внимание с техния непринуден и щедър нрав, ще ви накарат да се почувствате най-специални гости в родината им. Любов и приятелство се излива с лекота от сърцата им и лесно ще ви омаят в страната на арепата, кафето и салсата.

Какво получавате от нас:

- гарантирани пътувания, ако резервирате задължително заминавате
- най-добрата цена в България
- български водач със страст към пътешествията
- малки групи, около 14 човека
- неповторима комбинация от природни и исторически забележителности и красивите карибски плажове на Колумбия

1-2 Ден: София - Богота
Полет от София през Европа. Петият по големина град в цяла Латинска Америка е синоним на музика, култура, салса, гастрономия и чаровни колонилни квартали. Считан за основен финансов, културен, административен и градски център, той се намира в планините на централната част на страната, на 2640 метра надморска височина (което я прави третата най-висока столица в света след Ла Пас и Кито). Сравняван с Берлин, Сан Франциско и Буенос Айрес, градът изненадва със своята добра организираност, чистота, сигурност, запазени исторически сгради и разбира се, нестихващи ритми на кумбия, салса и байенато. Улиците на столицата са достойни за музей – като невероятна художествена творба, осветени и оживени, предлагащи очарователни барове и ресторанти, които ще ви предложат приятни разходки през деня и бурен нощен живот след залез слънце. 

Ла Канделария е официално първият квартал на Богота, столицата на Колумбия е основана именно тук през 1538 година от испанския завоевател Гонсало Хименес де Кесада и Ривера на мястото, известно като Чоро де Кеведо: бълбукащата сърцевина на града, където се намират Пласа Боливар, главната катедрала и повечето музеи.  

Богота ни предлага някои от най-впечатляващите музеи в Южна Америка като неповторимия Музей на Златото, единствен подобен в света и прочутият музей на Ботеро – свидетелства за изключително богатото минало на страната, които ще имаме удоволствието да посетим. Богота е многопластов град, дом на близо 9 милиона души – запазил в едни райони колониална атмосфера с калдъръмени тесни улички, вековни къщи и четиристотин годишни църки, смесващи се с модерните небостъргачи на финансови бизнес райони. Верни на страстта ни по най-красивите пейзажи, ще ви предложим изкачване до планината Монсерат, сакрално място още от пре-колубмийски времена, сега там се намира църква от 17-ти век. В полите на планината от 3152 метра лежи града и ще се насладим както на прелестната обиколка, така и на панорамната гледка към Богота. Нощувки.

3-4 Ден: Сан Августин
Ще С луксозен нощен автобус ще отпътуваме за Сан Августин, тихо, живописно планинско градче, където конете все още превъзхождат автомобилите, обявено от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Тук ще се потопим в мистичната история на безброй археологически обекти, Сан Августин предлага най-голямата група от религиозни паметници и мегалитни скулптури в цяла Южна Америка и може да се сравни единствено с прочутите каменни статуи от Великденските острови. Магическата долина ще ни разкрие истории за богове, господари и обикновени хора, за техните церемониални и погребални ритуали. Археологическият парк е дом на над сто статуи на 3300 години, издълбани от камък в причудливи животинско-хибридни форми. 

Мистерия обгръща статуите и цивилизацията, която ги е построила, но ще чуем различните хипотези за чудните каменни образи. Наред с тайнствената история на своето минало, Сан Августин ще ни разкрие и природната си мощ – в долината се намират и едни от най-впечатляващите водопади в цяла Колубмия. Възможност за рафтинг по една от най-известните реки на Колумбия с бързеи 3 и 4-та степен (срещу допълнително заплащане). Нощувки.

58932

5 Ден: Кали
Полет до Кали. Добре дошли в световната столица на салсата, градът на красивите жени, на мъжете, които знаят как да танцуват и на китни колониални къщички. Миналото на експлоатация на роби от Африка по време на колонизацията и нарко-трафика през 80-те години на 21-век е вече загърбено, градът се модернизира и предлага богато разнообразие, ако и да е останал отпечатък от стария й облик. Тропически климат, глъчен живот, приветливи хора, страхотна храна и див нощен живот ще ви посрещнат с усмивка. Но Кали има да предложи много повече от барове и безспирна салса.  

Котки с различни форми украсяват левия бряг на река Кали, водени от над триметровата скулптура на Речната Котка на известния колумбийски артист Ернандо Техада. Ще минем през луксозния квартал Ел Пенон и ще се разходим из стария град Сан Антонио. Този така характерен колоритен квартал на кратко разстояние от центъра ще предложи палитра от антични и занаятчийски магазинчета, красива архитектура и чаровни ресторантчета. Нощувки.

6-7 Ден: Саленто – долината Кокора Колумбия е на четвърто място в света по износ на кафе, но се счита, че е първо по качество на зърното. Саленто е малък колониален град в сърцето на най-добрите кафени плантации. Сгушен сред зелени хълмове и бистри рекички, Саленто ще ви посрещне с многоцветните си къщички и калъдъръмени улици, ресторанти ще ни приютят предлагайки известната прясна пъстърва в изобилие и разбира се ястието бандеха пайса – кулинарна бомба, така известна за целия регион Пайса.

Ще се насладим на организиран тур из кафена плантанция, където ще повдигнем булото на процеса по обработването на кафеното зърно, като разбира се, няма да пропуснем да опитаме ароматната напитка от извора й.   

Ще посетим и уникалната долина Кокора – единственото място в целия свят, където можете да видите восъчни палми растящи на 1500 метра надморско равнище. Гледката на понякога достигащите 60 метра палми, които живеят дългите 120 години е впечатляваща. Името им идва от тънкия восъчен филм, с който е покрит стеблото им и който някога се е използвало за направа на свещи. Днес, восъчната палма не се използва за строителство, изсичането й е забранено и е гордо национално дърво на Колубмия. Нощувки.

58929

8-9 Ден: Меделин
Полет до Меделин. Градът на вечната пролет, който държи първенство по чистота, организация, осветеност, подредени обществени паркове и културно разнообразие. 

Градът на Пабло Ескобар, веднъж център на нарко-трафик и един от най-опасните градове в света през 70-те, днес е трансформиран благодарение на инвестициите си в инфраструктура и градска мобилност, промотирането на спортни активности, оживени нощи с много музика. Сгушен в долина, заобиколена от планини, градът ще ви поеме в забързания си и колоритен начин на живот.  

Ще се разходим из историческия център, където площад Ботеро се превръща в своеобразен музей на открито, и побира над 20 впечатляващи огромни Ботерови скулптури. В квартала Побладо и парка Йерас ще се насладим на най-изтънчени блюда и музика на живо. Има нещо бохемско във въздуха на този град и изключително приятелско в посрещането на чужденци. 

Няма да е пълно посещението ни на Меделин без да сме посетили близките селца. Гуатапе е колоритно село на около два часа път с автобус от града, който се намира на бреговете на езеро и ще ни предложи прекрасни пейзажи по време на обиколката ни на местността. Ще изкачим и най-известната скала в страната - Ел Пеньол с една от най-внушителните гледки в Колумбия. Нощувки.

10-11 Ден: Картахена
С полет от Меделин кацаме в Картахена и се пренасяме на Карибско море. В красивия колумбийски град царува очарованието на миналите столетия като същевременно не отстъпва и на съвременността. По време на колониалния период е бил важно пристанище, често мишена на пиратски атаки. 

 „Заграденият град” е сърцето на Картахена, в него е старата част на града, която концентрира голяма част от забележителностите на региона. Очарователни алеи, стари църкви, замъци, площади, фини ресторанти и шумни барове ще оцветят дните ни на почивка и веселие. Ден или нощ, градът е пълен с живот, улиците гъмжат от продавачи на плодове, занаятчии и художници, плажовете са първата глътка карибски въздух. Ще разгледаме катедралата, Двореца на инквизицията, църквата Сан Педро Клавер, Боливарския парк и часовниковата кула, построена като основен вход на стената, в близост до Портата на сладките – невероятно разнообразие от типични колумбийски сладкиши, на които ще е трудно да устоим. Нощувки.

58931

12-13 Ден: Санта Марта и Национален парк Тайрона
Ще продължим по карибското крайбрежие, за да влезем в дебрите на природния парк Тайрона, истинско съкровище за любителите на дивата природа, който предлага едно от най-красивите крайбрежия в страната. Паркът е дом на маймуни, червени кълчави, игуани и ягуари, а птиците са над 400 вида, включително орли, кондори и папагали. Вечерите ще бъдем базирани в най-старият град на Южна Америка основан от европейци - Санта Марта. Старият център на този колониален град е изпълнен с многобройни ресторантчета, барове и улични музиканти - атмосфера която му придава типичното карибско усещане. Нощувки. Полет от Санта Марта до Богота.

14-15 Ден: Вийа де Лейва
Със славата на най-красивия град в Колумбия, сякаш замръзнал във времето, съхранил старинния си облик от столетия назад, Вийа де Лейва обявен за национално културно наследство и е популярна туристическа дестинация, особено прези уикендите. Още от завоевателски времена е любимо средище за отдих на испанска аристокрация и вицекрале.   Запазената му архитектура от 16 век изключва всякакво модерно строителство и създава уникалната атмосфера на живописно историческо градче. Ще обиколим калдъръмените му улици със снежнобели постройки, ще минем през барокови църкви, ще се спрем на романтичния централен площад от 14 хиляди квадратни метра (считан за най-големият в страната), където малко фонтанче в средата му приветства посетителите, веднъж основен източник на вода за целия град.  

В допълнение към всичко това, градът предлага разнообразие от занаятчийски продукти и вкусна домашно приготвена храна из множеството уютни ресторантчета. Нощувка. 

15-16 Ден: София   Полет от Богота до София                       

 Допълнителна опция АРУБА:                                                                                              

1-3 Ден:  Полет отиване и връщане от Богота. Едни от най-красивите девствени бели пясъчни плажове не само на Карибите, но и в целия свят и изкуството са неразделна част от това, което оформя Аруба в прекрасната дестинация, която е днес. Няма как да пропуснем и столицата, като най-голямото преимущество, което Ораниестад притежава, е неговата "естествена красота". Определено има причина Аруба да е "Щастливия остров". Там е лесно. Да се разхождате свободно и безопасно, да прегърнете топлото слънце и топлите хора, да се загубите в това, което обичате и да намерите щастие. Нощувки на 3* хотел.

58930

Включва

  • 13 нощувки в 3* хотели и 1 нощувка в луксозен нощен автобус

  • 14 закуски

  • 3 нощувки на хотел 3* на Аруба, възможност за доплащане за по-висока категория хотел

  • Самолетен билет София –Богота, отиване и връщане с включени летищни такси

  • 4 вътрешни полета с включени летищни такси

  • Сухоземен транспорт из Колумбия

  • Разглеждане на едни от най-големите културно-исторически и природни забележителности

  • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро

  • Български водач-преводач с опит в Латинска Америка по време на цялото пътуване и местни екскурзоводи

  • Всички трансфери от и до летищата

Не включва

  • Лични разходи за храна не упоменати в програмата (предвидете минимум 1000 лева), вода и напитки, шопинг

  • Допълнително се заплаща 480 лева за единична стая


Забележки:

· Цената е валидна при група от 9 души и повече
· Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа по редовни авио линии и подлежат на препотвърждение при конкретна заявка
· Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка "Отговорност на туроператора". Застрахователна полица № 18 100 1315 0000626655 със застрахователна сума 450 000 лева.
· Възможна е промяна на датите с до 2-3 дни в зависимост от цените на самолетните билети. Моля да ни уведомите писмено, ако искате да бъдете информирани преди да закупим самолетните билети!
· Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето
· Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
· Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището в Богота.
· Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност! Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
· Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи
· Не се изисква виза за Колумбия

· СЕД АДВЕНЧЪРС ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване, моля изрично да отбележите ако желате да сключите тази застраховка, за да ви запознаем подробно с всички условия.

Записване: Краен срок за плащането на депозита за записване от 2400 лв. преведени по банкова сметка до 17 Октомври 2018. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Срок за второ плащане до 17 Октомври 2018 и крайно плащане до 1 Декември 2018. Нужно е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД, лиценз No. РК-01-7248 Мартин Сяров, Мениджър Пътувания Тел: 0876 099 631 имейл: office@cedadventures.com

Банкови данни:
Сметки в лева:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG75FINV91501016337422BIC: FINVBGSF

Сметка в евро:
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG91FINV91501016337425BIC: FINVBGSF
За повече информация

Компания:

CED ADVENTURES
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин