Концерт на Ive Mendes в София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
30
Концерт на Ive Mendes в София
ДАТА: 30 Март 2017 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на Ive Mendes в София

„Бразилската Sade“ пристига на 30 март, за да представи новия си албум „Bossa Romanticа“


Наричат я „Бразилската Sade“, въпреки че творчеството на Ив Мендес се характеризира със звучене, което се откроява с уникалността си. Тя притежава не само страстен латино вид, но и невероятен талант, както за композиране, така и за изпълнение.


Ив Мендес, заедно с бенд от десет човека, идва по покана на 5PT, за да представи пред родната публика на 30 март в зала 1 на НДК новата си колекция „Bossa Romantica“.


Tретият албум на певицата - „Bossa Romantica“, излиза в края на 2016г. и мигновено печели всеобщо одобрение по света. Той се характеризира с типичното за жанра модерно и същевременно автентично боса нова звучене. То неслучайно е обявено за културно национално наследство на Рио де Жанейро и може да бъде определено като завладяващ чувствен джаз на бразилската музика. 


Творчеството на Ив Мендес обхваща всички аспекти на живота, съчетавайки бразилските ѝ корени с латинската страст. Както самата тя казва: „Всяко шоу, което правя, е едно уникално преживяване и всяка песен, която пиша и избирам да пея, изразява момент, който съм изпитала или на който съм била свидетел. Това е и причината всяко мое участие да бъде толкова различно, емоционално и изпълнено с истинска чувственост“.


Билети: В мрежата на Ивентим
Цени: от 40 до 80 лв. 

Вижте събитието във фейсубк 


Вижте поздрава, който бразилската Sade изпрати с много любов само за българските си почитатели: 



Специален подарък от Ive Mendes за Деня на жената
САМО на 7-МИ МАРТ - Вие подарявате на НЕЯ, а ние на ВАС


Всеки закупен билет на 7-ми март важи за двама в деня на концерта на Ive Mendes. Празникът от Вас – подаръкът от нас.


Бразилката ще представи най-големите си хитове и последния си албум „Bossa Romantica“, който съдържа 13 невероятно мелодични и чувствени парчета. Tретата колекция на “Бразилската Sade” излиза в края на 2016г. и вече е широко харесвана по света. Новият диск притежава типичните за жанра модерни и същевременно автентични бразилски ритми, които можем да открием, както в песента „The Girl From Ipanema“, така и в парчета като „Aquarela Do Brasil“ и „You Make Me Feel Brand New“.


Ive Mendes посвещава „Bossa Romantica“ на Joao Gilberto, смятан за създателя на стила боса нова и познат като „Бащата на Боса нова“, на нейния музикален аранжор Earl Okin и на покойния Claus Ogerman, известен със забележителната си работа с изпълнители като Billie Holiday, Antonio Carlos Jobim, Frank Sinatra и Diana Krall.


На 30 март в Зала 1 на НДК ще чуем уникалното и опияняващо бразилско звучене, с което се характеризира третият албум на страстната дива Ive Mendes. Ще се насладите на неповторимо съчетание между кадифения глас на „Бразилската Sade“ и музиката на нейния бенд.


*


Концертът на Ive Mendes в София под почетния патронаж на Бразилското посолство


Харизматичната Ive Mendes ще представи невероятния си лайв в Зала 1 на НДК на 30 март под почетния патронаж на посолството на Бразилия. Концертът на очарователната Ive Mendes насърчава бразилската култура в България, защото бразилската музика е съществена част от културата на Бразилия.


Ive Mendes и нейните приятели и фенове в Бразилия са хората, които са открили таланта ѝ и певицата първоначално започва записи по дебютния си албум с намерение да бъде насочен към бразилската аудитория на португалски. Едва в края на процеса по създаване на албума и като следствие на живота в Лондон, добавя песни с английски влияния. „Бразилската Sade“, както я наричат, признава, че английският език идва като естествено развитие за нея, но тя винаги ще обича да пее на португалски.


Когато пише песните за втория си албум, Ive Mendes живее извън Бразилия, но тя прави две класически боса нова парчета на португалски в знак на почит към бразилския композитор, автор на песни, пианист, китарист и изпълнител Tom Jobin.


Ive Mendes споделя: „Щастлива съм, че бразилските и португалски ми приятели оценяват творчеството ми, на какъвто и език да реша да пея. Аз смятам, че всяка песен сама избира езика, звука и вибрацията...точно като едно малко дете, което расте, прави своя избор на собствен стил и изразяване“.


Ive Mendes е от онези изпълнители, които обичат чрез музиката да представят себе си и своите чувства. Екзотичната бразилка казва, че когато пее на португалски до такава степен изживява силното въздействие на езика, че може да предаде посланието на своите фенове, дори и да не говорят този език. Според Ive Mendes тайната на всяка велика песен, е че музиката трябва първо да се чувства и чак след това да се разбира.


Ive Mendes заявява, че е горда да бъде бразилка, защото бразилците притежават естествен ритъм. Боса нова музиката е в кръвта ѝ и идва някак натурално и хармонично за нея. Предишните поколения бразилски артисти са се отъждествявали чрез стила боса нова, което е повод за гордост, но очарователната Ive Mendes е на мнение, че като един типичен представител, тя олицетворява свободомислието на бразилците, които в наши дни слушат не само боса нова, но и всички видове музика. Ive Mendes се чувства напълно свободна да пее и представя своята музика навсякъде по света, завладяна от своето настроение на мига и опиянена от всяко изпълнение на живо.


Ако не искате да пропуснете пленяващия кадифен глас на Ive Mendes и магнетичната музика на нейния бенд, съчетаваща автенчитните бразилски ритми с нотки на модерно звучене, не пропускайте концерта на „Бразилската Sade“ на 30 март в Зала 1 на НДК от 20:00ч. Събитието се осъществява под почетния патронаж на посолството на Бразилия.


Билети: В мрежата на Ивентим

Вижте събитието във фейсубк 


***


Почетни гости от няколко посолства присъстват на концерта на Ive Mendes в София


„Бразилската Sade“ Ive Mendes събири важни персони от редица посолства у нас


Делят ни броени дни до един незабравим лайв с кадифения глас и непринуден сексапил на бразилската изпълнителка Ive Mendes и неповторимата музика на нейния бенд със свеж морски полъх на Копакабана. Събитието ще се състои този четвъртък (30 март) в Зала 1 на НДК от 20:00ч.


Концертът на Ive Mendes в София, организиран от 5PT и със съдействието на Jazz FM, се провежда под почетния патронаж на посолството на Бразилия у нас. За да уважат събитието, което е едно от малкото гостувания на бразилски изпълнители в България, в Зала 1 на НДК очакваме не само почетни гости от Бразилското посолство, но и уважавани персони от посолствата на Финландия, Дания, Холандия, Великобритания и други.


Концертът започва в 20:00ч., затова от 5PT призовават за навременно пристигане и настаняване в залата. Вратите отварят малко след 19:00ч. С оглед на приятното изкарване по време на концерта, организаторите молят за премерена и възпитана употреба на фотоапарати и мобилни устройства. В зала 1 на НДК няма да се допуска внасянето на застрашаващи здравето опасни предмети.


Със задачата да впечатли изискания вкус на „Бразилската Sade“ ще се заеме шеф-готвачът Марко Лукиари от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi". Марко Лукиари оглавява кухнята на заведението след шеметна кариера не само в родната Италия, но и в Австралия, Египет и Великобритания.


47059


Билетите за концерта на Ive Mendes у нас само в последните дни преди събитието са със специална промоционална цена за всички ценови категории и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн тук

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин