Концерт на ансамбъл Българе за 3 март - вход свободен - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
03
Концерт на ансамбъл Българе за 3 март - вход свободен
ДАТА: 03 Март 2014 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на ансамбъл Българе за 3 март - вход свободен

В чест на 3 март – Национален празник на Република България и 136 години от Освобождението, Община Русе организира празничен концерт и тържествена церемония.


Концертът, който Община Русе подарява на гражданите, е на ансамбъл „Българе“. Той ще се състои на 2 март, от 16 ч., в Голямата зала на Доходно здание. Входът е свободен.


На 3 март, в 11 часа, пред Паметника на Свободата, ще започне тържествената церемония в чест на Националния празник. Слово ще произнесе областният управител на Област Русе Венцислав Калчев. Архимандрит Виктор - протосингел на Русенската Света митрополия и свещеници от русенските православни храмове ще отслужат заупокойна молитва в памет на героите и благодарствен молебен за извоюваната свобода. Актьорите от ДТ „Сава Огнянов” Татяна Цветкова и Косьо Станев ще прочетат прощалното писмо, което Никола Обретенов пише до семейството си при заминаването му с легендарната Ботева чета. С изпълнение на „Хубава си, моя горо“ ще се включи възпитаник на НУИ „Проф. Веселин Стоянов”.


 


В церемонията ще вземат участие Почетна рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Честването ще завърши с полагане на венци и цветя.  

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин