Концерт на група Popecitelji в Mixtape 5 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
04
Концерт на група Popecitelji в Mixtape 5
ДАТА: 04 Май 2017 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на група Popecitelji в Mixtape 5

Сдружение Balkans - Ways to Friendship ви кани в четвъртък вечерта на 4-и май на първото гостуване у нас на сръбската алтърнатив рок групаPopecitelji. В ролята на съпорт от родна страна ще се вживеят момчетата от новата инструментална прогресив рок група Future was Perfect, за които това ще е първа публична изява след излизането на дебютния им албум в края на миналата година.


POPEČITELJI (Попечитељи) са от Крагуевац и свирят интересна смесица от разнородни стилове, включващи алтърнатив рок, фънк, трайбъл, пънк и балкански етно мотиви. Музиката им е предимно инструментална, но достатъчно разнообразна и енергична, за да не доскучава нито за секунда. Нещо, което могат да потвърдят и присъствалите на концертите им в Италия, Франция, Полша, Австрия, Белгия и страните от бивша Югославия. Крагуевчани имат три издадени албума, като последният за сега ("Sijalica") видя бял свят през 2013.
Към момента Popečitelji са: Саша Фурунович (китара; също във Fitnes), Горан Фурунович (бас; Fitnes) и Иван Цветкович (барабани; NaissBlue).

FUTURE WAS PERFECT е интрументална прогресив рок група от София, която издаде своя дебютен албум само преди няколко месеца. Музиката им отдава почит на класическия седемдесетарски прог, където властва честата смяна на ритмики и мелодии, включвайки в композициите си и влияния от някои модерни течения, като пост-метъл. Налице са и интересни намигвания към българския фолклор, които, изненадващо или не, се вписват отлично в хладната, ретро-футуристична прог атмосфера на звученето на бандата.
Future Was Perfect са: Христо Пенев (китара и клавишни; ex-BALKHARA) Росен Захариев (китара; Dryw And The Falling Leaves), Калоян Михалев (бас; Lidum Merrko) и Георги Бакърджиев (барабани;Er Goliam, DAILY NOISE CLUB).

Balkans - Ways to Friendship е сдружение с идеална цел, което си е поставило за задача да насочи вниманието на родните почитатели на изкуството към съвременната балканска култура и ъндърграунд сцена, чрез организирането на различни музикални и други културни събития. Сдружението е основано в края на миналата година и вече има за гърба си две организирани събития: концерт на сръбския джаз квартетNaissBlue в София и гостуване на родната прогресив рок група Yuvigi в Ниш.

Клуб Mixtape 5 отваря врати в 20:00.
Цената на билетите е 12 лева.

18+
*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин