Концерт на възглавници в парка 2015 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
21
Концерт на възглавници в парка
ДАТА: 21 Юни 2015 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на възглавници в парка

Концерт на възглавници в парка


Концерт на възглавници в парка, по случай края на петия сезон на проекта. Датата е 21 юни 2015, мястото - Парк на красотата, зад хотел "Хилтън".


На 21.06.2015 г., най-дългия ден от годината, Концерти на възглавници ще посрещнат първия ден на лятото с едно голямо и различно събитие в Парка на красотата зад столичния хотел “Хилтън” с начален час 19:00. Къде, ако не навън, под топлите слънчеви лъчи, седнал на зелената трева, би искал да бъде човек в такъв ден? А още повече, че освен зрител, този път всеки един почитател на класическата музика ще може да стане част от създаването на самия концерт. За първи път в историята на Концерти на възглавници, публиката ще бъде съпродуцент на събитието, а всеки един съпродуцентски пакет включва подарък – ръчно надписана персонализирана възглавница.


С Концерт на възглавници в парка организаторите от Модо България си поставят за цел да създадат традиция в провеждането на класически концерти в паркова среда в България. Поводът е петият рожден ден на популярната поредица за родители и деца, а този път входът е свободен за всички любители на световните оркестрови шедьоври. Водач на специално сформирания за този повод оркестър ще бъде младият и изключително обаятелен диригент Жорж Димитров. Голямата изненада за публиката е участието на немската цигуларка Милена Вилке. Солистката пристига от Мюнхен, за да демонстрира виртуозното си майсторство в изпълнения на музика от Сарасате, Масне и Сен-Санс. Въпреки крехката си възраст от деветнадесет години, тя вече е лауреат на престижни конкурси в Германия, Сърбия и България и е солирала с различни европейски оркестри.


Музикалната програма има всички признаци да остане истински незабравима. В тон с въображаемите музикални пътешествия, с които бе изпълнен изминалия концертен сезон на възглавническите приключения, в Концерт на възглавници в парка са включени най-обичаните от публиката произведния от различни краища на света. Брамс, Дворжак, Григ, Росини, Чайковски, Сарасате... трудно е да бъдат изредени всички майстори на класиката, чиито произведения ще прозвучат на това знаменателно събитие. Финалът, обаче, не е планиран. Решението е оставено в ръцете на публиката, която ще избере последното произведение на концерта. Право на глас имат всички съпродуценти от нивата “старши” и “меценат”.


Солистката


Немската цигуларка Милена Вилке е родена в семейство на музиканти, а баща й е известен лютиер. Още от първите й стъпки в музиката става ясно, че талантът й е огромен и редица изтъкнати педагози се заемат с отговорната задача да го развият. Изключително важна за Милена е работата й със световноизвестния цигулар Захар Брон, с когото тя работи от четиринадесетгодишна възраст. Цигуларката е лауреат на престижни конкурси в Германия, Сърбия и България и е солирала с различни европейски оркестри, изпълнявайки концертни произведения от Паганини, Моцарт, Бетовен, Сарасате и други.


Диригентът


Жорж Димитров е гост диригент в Софийска опера и балет и Държавен музикален и балетен център – София. Той има магистърска степен по оперно- симфонично дирижиране и магистърска степен по хорово дирижиране. За развитието му като музикант са били от значение майсторските класове с Урош Лайовиц, Росен Миланов и Мирослав Попсавов.


Програмата


• Бедржих Сметана – "Вълтава" из симфонична поема "Моята
страна"
• Йоханес Брамс – Унгарски танци № 1,5
• Антонин Дворжак – Славянски танц № 8
• Едвард Григ – Сюита №1 "Пер Гинт"
• Пабло де Сарасате – Фантазия “Кармен”
• Пьотр Чайковски – "Валс на цветята" от балета
"Лешникотрошачката" и "Полонез" от операта "Евгений Онегин"
• Арам Хачатурян – Адажио от балета "Спартак"
• Дмитрий Шостакович – Валс №2 от Джаз сюита №2
• Жул Масне – “Медитация” от операта “Таис”
• Емануел Шабрие – Рапсодия "Испания"
• Джоакино Росини – Увертюра към операта "Вилхелм Тел"
• Камий Сен-Санс – Интродукция и рондо капричозо
• Франц фон Супе – Увертюра към операта "Леката кавалерия"


Концертът ще завърши с избрано от публиката произведение.


Продуцент за един ден


Участвали ли сте в създаването на летен концерт?


Представете си го: публиката е удобно настанена на възглавниците, музикантите са готови, децата се въртят, нетърпеливи ("Мамо, мамо, кога ще започне?"). Диригентът вдига палката си и музиката разперва криле над събраните в парка семейства. Няколко такта по-късно в сърцето Ви се настанява една особена радост, защото знаете, че концертът не би бил възможен без Вас. Оглеждате се и срещате усмивките на други, които мислят за същото. Публиката се е превърнала в общност и всички заедно сте част от нещо чудесно.


Как да станете съпродуцент на юнския Концерт на възглавници в парка, е описано на pillows.bg. Ще бъдете заети само за една вечер и единствената квалификация, която Ви трябва, е да обичате музиката.


Всички опции са достъпни тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин