Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци - Момчиловци, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
21
Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци
ДАТА: Oт 21 Септември 2018 до 23 Септември 2018 ЧАС: 15:30 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци

Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци
обединява българската и китайската култура в култа към киселото мляко


Уникалното българско киселото мляко, прославило страната ни в Китай, се превръща в повод за празник. От 21. до 23. септември 2018 г.  китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на поредния Фестивал на киселото мляко. Щастливците, посетили събитието, ще имат възможност да се насладят на изложението на местните производители на млечни продукти, дегустирайки домашно приготвено кисело мляко и сирена под звуците на родопския фолклор. На фестивалната сцена целодневно ще се изявяват фолклорни групи от региона, а вечерите са запазени за концерта на ансамбъл Тракия и спектакълът „Кралица на красотата – Мис Родопи“

Тридневното събитие ще бъде открито на 21.09.2018 г. с церемония
от организаторите и Китайска делегация  от компанията производител на мляко „Момчиловци“ в Китай – Bright Dairy и други официални лица.

Междувременно едни от най-красивите девойки в страната ще
обикалят из улиците на Момчиловци в трепетна треска преди най-бляскавият акцент в програмата на Фестивала  -  националният конкурс за красота 8 „Мис Родопи“ 2018 с награден фонд 8000 лв. Победителката ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките ѝ ще посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Фестивалът на киселото мляко ще представи и Семинар на тема „Здраве и дълголетие”,
фотоизложба - конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“в койтовсеки любител на фотографията може да се включи на Фейсбук страницата на Фестивала, Художествен пленер, картините от който ще бъдат изложени в селото по време на фестивала, Детска фестивална сцена с работилнички-творилнички, както и забавни състезания за надпиване с айрян и надяждане с кисело мляко.

Друг акцент в програмата е Пътуващият кулинарен театър на Ути Бъчваров, както и представянето на екзотичната китайска кухня ще зарадват ценителите на готварското  изкуство, а в последния ден от Фестивала посетителите ще могат да се насладят на
местни кулинарни специалитети.

Събитието се организира от
„Деми Травел“ ЕООД, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, заедно с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров“ АД.

Повече информация за програмата на Фестивала и за конкурсите можете да намерите на http://www.momchilovtsifest.bg или на https://www.facebook.com/MomchilovtsiFest.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин