Легендарния мюзикъл "Уестсайдска история" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
13
Легендарния мюзикъл "Уестсайдска история"
ДАТА: 13 Февруари 2022 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Легендарния мюзикъл "Уестсайдска история"

На 13 февруари ще имаме възможността да чуем легендарния мюзикъл "Уестсайдска история", написан от Ленард Бърнстейнв зала “България”. 


Историята за забранената любов разказват с ноти виртуозните музиканти оторкестъра на Софийската филхармония. 


Музикалният шедьовър и културен феномен ще се реализира под диригентската палка на Любомир Денев - син. Солисти на концерта са Михаела Филева и Виктор Ибришимов.


Концертът е част от семейната програма на националния ни оркестър “Фортисимо Фамилия” и в него са включени подбрани части от музикалното произведение.


„Уестсайдска история“ е създадена от четирима безспорни гении – режисьорът и хореограф Джеръм Робинс, композиторът Ленард Бърнстейн, текстописецът Стивън Сондхайм и драматургът Артър Лорентс. Мюзикълът прави премиера на Бродуей на 26 септември 1957 година в Winter Garden Theatre и прави точно 732 представления.


Историята, вдъхновена от пиесата на Шекспир – “Ромео и Жулиета” разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход – Акулите – бели американци и Ракетите – пуерторикански имигранти, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.


* * *


Ленард Бърнстейн – пианистът, диригентът, композиторът – човекът, който дирижира Нюйоркската филхармония в продължение на 11 години е създателят на музикалния феномен, който не спира да се играе и днес по най-големите музикални и театрални сцени по света. 


Той записва мюзикъла с Ню Йоркска филхармония в изпълнение на Хосе Карерас и Кири Те Канава пет години преди смъртта си през 1984 година. 


Записът се превръща в неоспоримо съвършенство, а процесът по записването му е филмиран в документалния филм „The making of West Side Story.


Станете част от Уестсайдската история на 13 февруари от 18:00ч. в зала “България”.


Билети може да закупите в мрежата на eventim.bg и от касата на концертен комплекс България.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин