Лекция "По сухоземния път към Индия" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
13
Лекция "По сухоземния път към Индия"
ДАТА: 13 Февруари 2019 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Лекция "По сухоземния път към Индия"

Как се стига по земя до Индийския субконтинент? Какво е да се събудиш в джунгла с тигър до палатката, да вървиш пеш два месеца из Хималаите или в подножието на осемхилядниците на Каракорум, да се срещнеш с духовните величия на Индия, да спиш по улици и храмове, на 5200 м.н.в., в джунгли и пустини?

Как променя едно пътешествие, в което разчиташ единствено на Непредвидимото, без спонсори, средства, телефони и комуникации, в търсене на съкровището в центъра на себе си?

През най-горещите ирански пустини, опасни терористични зони на Пакистан, покрай осемхилядниците на планетата, през сърцето на майка Индия, бродейки осем месеца в един съвсем различен свят...

Заповядайте на първата лекция от поредицата, разказваща за 3 години и 8-месечното пътешествие на Вълшебния Керван по суша и вода през половината земно кълбо.

В „Пътят на коприната – по сухоземния път към Индия“ ще разберете за всички впечатления, размисли и съвети от първата част на пътуването.


Лекцията ще разгледа следните въпроси:


- Изминаването на сухоземния път от България до Индия - най екстремните и интригуващи ситуации при преминаването през Иран, Пакистан и Индия.
- Културни различия и най-шокиращи феномени. Как пътуването през тези държави по екстремен начин въздейства и променя.
- Ежедневие, начин на живот на местните, храна, религия.
- Интересни факти.
- Среща със стигащите до небесата планински гиганти Хималаи и Каракорум.
- Практическа страна: визи, разходи по пътуване, преминаване на граници, опасности и съвети как да осъществим такова пътуване.

Вход СВОБОДЕН!


Следете събитието във Фейбсук!


***

Коментирай
Други събития
Абонирайте се за нашия бюлетин