Лекция "По сухоземния път към Индия" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
13
Лекция "По сухоземния път към Индия"
ДАТА: 13 Февруари 2019 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Лекция "По сухоземния път към Индия"

Как се стига по земя до Индийския субконтинент? Какво е да се събудиш в джунгла с тигър до палатката, да вървиш пеш два месеца из Хималаите или в подножието на осемхилядниците на Каракорум, да се срещнеш с духовните величия на Индия, да спиш по улици и храмове, на 5200 м.н.в., в джунгли и пустини?

Как променя едно пътешествие, в което разчиташ единствено на Непредвидимото, без спонсори, средства, телефони и комуникации, в търсене на съкровището в центъра на себе си?

През най-горещите ирански пустини, опасни терористични зони на Пакистан, покрай осемхилядниците на планетата, през сърцето на майка Индия, бродейки осем месеца в един съвсем различен свят...

Заповядайте на първата лекция от поредицата, разказваща за 3 години и 8-месечното пътешествие на Вълшебния Керван по суша и вода през половината земно кълбо.

В „Пътят на коприната – по сухоземния път към Индия“ ще разберете за всички впечатления, размисли и съвети от първата част на пътуването.


Лекцията ще разгледа следните въпроси:


- Изминаването на сухоземния път от България до Индия - най екстремните и интригуващи ситуации при преминаването през Иран, Пакистан и Индия.
- Културни различия и най-шокиращи феномени. Как пътуването през тези държави по екстремен начин въздейства и променя.
- Ежедневие, начин на живот на местните, храна, религия.
- Интересни факти.
- Среща със стигащите до небесата планински гиганти Хималаи и Каракорум.
- Практическа страна: визи, разходи по пътуване, преминаване на граници, опасности и съвети как да осъществим такова пътуване.

Вход СВОБОДЕН!


Следете събитието във Фейбсук!


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин