Лекция за съвременното изкуство във Варна - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
14
Лекция за съвременното изкуство във Варна
ДАТА: 14 Февруари 2017 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Лекция за съвременното изкуство във Варна

Този месец Радослав Механджийски и Теодора Константинова, създатели на платформата за съвременно изкуство и култура “Art and Culture Today”, ще посетят четири български града – Бургас, Варна, Русе и Велико Търново. Във всеки от тях ще изнесат по една лекция, чрез която да вникнем в парадоксалния свят на съвременното изкуство.


„Що е то съвременно изкуство и кои са най-ярките произведения от България и света?“


Как се раждат първите инсталации и пърформанси, откъде възниква идеята за концептуално изкуство, кои са най-атрактивните съвременни автори и произведения от България и света? Какво се крие зад често странните и неразбираеми образи и обекти, може ли всичко да бъде изкуство и намира ли място сред съвременните произведения класическата естетика на красивото? Това са част от темите, които ще разгледат Радослав и Теодора.


На 14-ти февруари (вторник) домакин на “Art and Culture Today” във Варна ще бъде галерията за съвременно изкуство Contemporary Space ! Входът е свободен, началният час е 19:00 ч.


Не ви е необходима предварителна подготовка, за се чувствате комфортно – любопитство ви ще е напълно достатъчно! Лекцията ще е съпроводена с богата презентация, множество образи и примери!


Радослав Механджийски и Теодора Константинова са докторанти в Нов български университет и настоящият проект се осъществява именно съвместно с НБУ.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин