Мартеничка - ателие на Музей за история на София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
26
Мартеничка - ателие на Музей за история на София
ДАТА: Oт 26 Февруари 2015 до 01 Март 2015 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Мартеничка - ателие на Музей за история на София

Музеят за история на София организира Ателие "Мартеничка" 2015 в новата си сграда на пл. „Бански“ № 1 (бившата Централна минерална баня). То ще протече в четири последователни дни – 26, 27, 28 февруари и 1 март 2015 г.


Заниманията ще стартират на всеки кръгъл час: 11:00, 12:00, 13:00 и 14:00 ч. По време на работата в Ателие "Мартеничка" 2015 участниците ще се научат как да изработват собственоръчно разнородни модели мартеници. Всички необходими материали ще им бъдат предоставяни в ателието.


Цената за обучение и работа за всеки участник е 5 лв. в рамките на един учебен час. Децата ще разполагат и с безплатни допълнителни материали, за да развихрят въображението си и да изработят мартенички по свой вкус, които да занесат вкъщи. За участие в Ателие "Мартеничка" 2015 е необходимо предварително записване!


Допълнителна информация за инициативите на Музея за история на София е налична тук.


Музеят за история на София е основан през 1928 г. Понастоящем за постоянната му експозиция е отредена адаптираната сграда на бившата Централна минерална баня на пл. „Бански“ № 1. Сред филиалите му са: археологическото ниво на базиликата Света София, гробницата на княз Александър I Батенберг, Експозицията за национално помирение и др.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин