Melformator представя Cardinal Direction - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
23
Melformator представя Cardinal Direction
ДАТА: 23 Март 2019 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
Melformator представя Cardinal Direction

Пловдив, София, Варна и Велико Търново намират пресечна точка в клуб VOID на 23 март. Зад пулта ще видим и чуем представители на четирите кандидати за европейска столица на културата и притегателни културни центрове в страната - Пловдив, Варна, Велико Търново и София.


Концепцията на Cardinal Direction деликатно напомня, че където и да се намираш, качествената музика и нейните представители са някъде наоколо, а от теб се иска само да ги намериш.


Събитието е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.


Facebook: Cardinal Direction


Варна ще бъде представена от SAFFRON / THAT DIVINE.


Приносът на Живко Събев към цялостното схващане на електронната музика във Варна, играе голяма роля в културното развитие в този регион на страната, а и не само.


That Divine се ражда като идея сред приятели, а няколко години по-късно, след десетки сполучливи събития и нараснала популярност, се превръща в мултифункционална платформа с конкретна цел.


62164


Saffron застава зад философията на That Divine, а именно представянето на висококачествен звук от дълбините на подземната електроника.


Пловдив, като домакин, ще бъде представен от Самуил Кехайов, съосновател на Мелформатор и Деница Чакърова, основател платформата GOOD VIBES и организатор на независимата общност PLOVDIV DESIGN TALK и UХ MeetUp Plovdiv.


62165


Самуил отговаря за разнообразната програма на artnewscafe в Пловдив, основател е на аудио-визуалния колектив Melformator, част е от платформата Nordic Soundscapes, а тази година, съвместно с Деница Чакърова, е и организатор на серия събития на тема музика, технологии, образование и дигитални изкуства, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.


60814


Велико Търново идва в лицето на Димитър Стоянов - ebbesen.


Димитър Стоянов (ebbesen), базиран във Велико Търново, казва, че е формирал еклектичния си подход към музиката основно по време на пребиваването си в Лондон.


Стилът му е силно повлиян от звука на Чикаго и Детройт, без значение дали пуска italo, wave, funk или disco, a се е подвизавал и на много симпатични местенца като Vortex  (Лондон), dalston roofpark, CLF Art Cafe Lacota (Бристол).


62162


София се явява в лицето на Александър Владимиров - skasho.


Александър Владимиров или Скашо, както му вика дори баща му, не помни точно откога се занимава с Fonoteka Elektrika, но вече е минало доста време.


Роден е в София, иначе е доста свестен и добронамерен. Обича да пуска емоционалнии силно танцувални електроники, а понякога да яде дюнер по време на парти. Без картофи, ако може. 


62163


https://fonotekaelektrika.com/


Самуил Кехайов, Деница Чакърова, Живко Събев, Александър Владимиров и Димитър Стоянов застават зад пулта на club VOID на 23 март.


Събитието следете ТУК.


Всички събития на Melformator към програмата на Пловдив 2019 можете да следите във Facebook, както и в официалния сайт на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.


Facebook
Instagram


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин