Между два свята - изложба на художника Найден Станчев - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
29
Между два свята - изложба на художника Найден Станчев
ДАТА: Oт 29 Септември 2016 до 29 Януари 2017 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Между два свята - изложба на художника Найден Станчев

На 29.09.2016 г. от 18:00 ч. културен център „Бялата къща” ви кани на откриването на изложбата на художника Найден Станчев -  „Между два свята”.

С изложбата „Между два свята” Найден Станчев отваря пред нас една врата на мисли, усещания и преживявания, свързани не само с жената и мъжа, а с минало и настояще.

Свят на легенди, свят на приказки, на чудното и необикновеното. Найден е магьосник-разказвач. Попаднали в магията на картините му,  ние се връщаме към онзи, запечатан в паметта ни момент на необикновеното, приказното и прекрасното.

Богат на багри е светът на художника. Завладелите го настроения, образи и сюжети от българския фолклор или от предания и легенди ни разкриват типично български образи.  Неговите, по своеобразен начин,  стилизирани герои, сякаш са се втурнали  нанякъде да отбележат някой дългоочакван  празник.  Една причудлива динамика, преплетена с вълшебно спокойствие, излъчват платната на Найден. И всичко това наситено с богат и ярък колорит с игра на светлина и сенки със замах и категоричен рисунък.
                
Картините представят образи, родени от фантазията на твореца, а сякаш са съпреживени, съпричастни с живота и съдбата му. В картините се съчетават женски образи с образи на риби, птици, плодове. По този начин авторът изразява връзката на човека с природата. А може ли да бъде  по друг начин. Фигуративната живопис със сложни и интересни композиции,  изпълнени с  контрастни и ярки цветове, очертава красиви женски образи с изразителни форми и омайно  внушение.
                
Посланията на автора носят философски знак, провокират чувствата и мислите на зрителя.
                
Силното усещане за простор, движение и свобода, съчетано със стилизираните,  в определена степен, нежни  женски  образи,  в ярки  багри, разкриват отношението на художника  към  жената, природата  и  света. Кодираните в картините  въпроси  за човека, загадката, човешката душа, вълнуват не само твореца,  но са  и ясни  послания  за неговата публика.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин