Международен фестивал 6Fest - Габрово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
18
Международен фестивал 6Fest
ДАТА: Oт 18 Май 2018 до 20 Май 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Международен фестивал 6Fest

За първи път на фестивал у нас: 6Fest Габрово показва уникална каскада от летящ балон


За първи път на фестивал у нас и за първи път в Габрово международният фестивал за улични изкуства 6Fest ще покаже уникална каскада от летящ балон. Опасният и атрактивен номер неслучайно се нарича „Предизвикателството на смъртта на Худини“. Каскадата ще бъде изпълнена от Българския Худини - габровският илюзионист Йордан Белев от „Куик Хендс Проджект“.


Йордан Белев е един от най-изявените млади български илюзионисти и съосновател на магичната организация „Куик Хендс Проджект“, позната ни от Магична среща „Златна котка“ и „Царете на магията“. Самият Дани Белев има над 20 години опит на сцената. Той е и единственият български илюзионист, който изпълнява каскади, подлагащи на изпитание човешката издръжливост и на ръба на риска.


Събитието от програмата на 6Fest ще се случи на стадион „Априлов“ в Габрово на 19 май от 11 часа. В следобедните часове на 19 май в Градинката с мечето в Габрово ще видим и Улична магия от Quick Hands Junior.


Събития от второто издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest ще открият и закрият тридневната карнавална програма на Габрово тази година. Всички прояви на 6Fest са с вход свободен.


56103


 


Сред останалите акценти на 6Fest са чуждестранните гости – Диего Контрерас от Венецуела гостува с „Цирк де ла Люлин“, за да покаже съвършенството на акробатичните номера. От Унгария в Габрово пристига групата за съвременен цирк „Firebirds“, участвала в големи фестивали като Sziget festival в Будапеща и Burning Man в САЩ. На 6Fest в Габрово унгарците ще направят парад на кокили по централните улици на Габрово на 19 май следобед и ще покажат и цирковото си шоу “Steam On” - носител на награда от Kremnice Gagy Festival.


За първи път в Габрово 6Fest ще организира GABROVO FREE TOUR - пешеходна туристическа обиколка на Габрово, на която желаещите ще научат любопитни факти за миналото на града и най-интересните места, хора и събития на Габрово.


Мащабен светлинен карнавален парад ще закрие програмата на 6Fest на 20 май от 21:00 ч. на централния площад „Възраждане“ в Габрово. 10 артисти от Театър на огъня и сенките “Fireter” в светещи костюми и на кокили ще дефилират пред зрителите, а с тях ще се движи и голяма светеща конструкция.


6Fest е създаден по идея на Момчил Цонев. Проектът на сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2018.


Фестивалът 6Fest може да следите на двуезичния сайт тук, на Facebook страницата на 6Fest Gabrovo или в специалното Facebook събитие тук. Ако сте изпуснали първото издание на фестивала, може да се потопите в артистичната атмосфера чрез фестивалното видео тук.


ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА 6FEST ГАБРОВО


18.05.2018 (петък)


18:00 – 18:30 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев
Градинката с мечето


19.05.2018 (събота)


11:00 – 11:30 ч. Каскада от летящ балон – Йордан Белев, „Куик Хендс Проджект“
Стадион „Априлов“


13:30 – 14:30 ч. Парад на кокили „Stilt Walkers“ – „Firebirds“ (Унгария)
Маршрут: ул. „Радецка“ – ул. „Априловска“ – Градинката с мечето


14:45 – 15:15 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев
Градинката с мечето


15:30 – 16:00 ч. Цирково шоу “Steam On” –  „Firebirds“ (Унгария)
Градинката с мечето


16:15 – 16:55 ч. „Цирк де ла Люлин“ и Диего Контрерас (Венецуела)
Градинката с мечето


14:30 - 17:00 ч. Улична магия от Quick Hands Junior
Градинката с мечето


16:00 ч. GABROVO FREE TOUR - пешеходна туристическа обиколка на Габрово
Сборен пункт: Градинката с мечето


20.05.2018 (неделя)


21:00 – 21:45 ч. Светлинен карнавален парад - Театър на огъня и сенките “Fireter”
Площад „Възраждане“


*** 


Фестивалът за улични изкуства 6Fest открива и закрива тридневната карнавална програма на Габрово 2018


Събития от второто издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest ще открият и закрият тридневната карнавална програма на Габрово тази година. Традиционният Карнавал на Габрово е на 19 май и ще се проведе под мотото „Габрово – мой малък Брюксел“. Карнавалните събития обаче са цели три дни – на 18, 19 и 20 май.


Откриващото събитие е марионетното шоу „Кабаре на конци“ на Георги Гъделев и Театрална компания „Соулмейд“. Уличният артист кани габровци и гостите на града на 18 май, петък, от 18:00 ч. в популярната Градинка с мечето.


Закриващото събитие от програмата на 6Fest, включено в голямата карнавална програма на Габрово, е и най-мащабното за фестивала за улични изкуства тази година. Светлинен карнавален парад на Театър на огъня и сенките “Fireter” ще премине на 20 май от 21:00 ч. на централния площад „Възраждане“ в Габрово. Голяма светеща инсталация ще бъде задвижена от артисти със светещи карнавални костюми на кокили. Парадът ще завърши с огнено шоу и фойерверки.


Габровският Карнавал по традиция се организира от Община Габрово. 7 от събитията в програмата на Карнавала тази година са част от второто издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest. Организатори на 6Fest са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2018. Всички събития от 6Fest са с вход свободен.


Фестивалът 6Fest може да следите на двуезичния сайт тук, на Facebook страницата на 6Fest Gabrovo или в специалното Facebook събитие тук. Ако сте изпуснали първото издание на фестивала, може да се потопите в артистичната атмосфера чрез фестивалното видео тук.


ПЪЛНАТА КАРНАВАЛНА ПРОГРАМА НА ГАБРОВО


18 май, петък

18.00 ч. - „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев (част от Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest)
Градинката с мечето

19.00 ч. - Да танцуваме с Памбос! - открит урок по салса с Памбос Агапиу и шоу програма на Los Pambos
Открита сцена пл. „Възраждане“

21.00 ч.  - Концерт на група Del Padre Открита сцена
пл. „Възраждане“

19 май, събота

10.00 ч.
  - Национален детски фестивал „Смехоранчета”
зала „Възраждане”

10.00 ч.  - Откриване на Детско биенале 2018 "В света на карнавала"
Музей „Дом на хумора и сатирата“

11.00 ч.  - Каскада от летящ балон – Дани Белев, „Куик Хендс Проджект“ (част от Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest)
Стадион „Априлов“

11.00 – 14.00 ч.  - Международен Карвинг фестивал на смеха пред
зала „Възраждане”

11.30 ч.  - Национална изложба и карнавал-ревю на котки
Спортна зала „Орловец”

13.30 – 14.30 ч.  - Парад на кокили „Stilt Walkers“ на Firebirds (Унгария) (част от Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest)
маршрут: ул. „Радецка“ – ул. „Априловска“ - Градинката с мечето

14.00 ч.  - Биг бенд парад
Открита сцена на ул. „Радецка”

14.00 ч. - Детски мини карнавал
Градинка до МОЛ – Габрово

14.30 – 17.00 ч. - Ателие за карнавален грим
пред зала „Възраждане”

14.45 ч.  - „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев (част от Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest)
Градинката с мечето

15.30 ч.  - Цирково шоу “Steam On” на Firebirds (Унгария) (част от Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest)
Градинката с мечето

16.15 ч.  - „Цирк Де Ла Люлин“ и Диего Контрерас (Венецуела) (част от Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest)
Градинката с мечето

18.00 ч.  - КАРНАВАЛ

Част I - Детски карнавал 
пл. „Възраждане”, ул. „Скобелевска”, кръстовището до мост Игото

Антракт (15 мин.)


Част II - Карнавално НаШествие 
бул. „Априлов” (НАГ), пл. „Възраждане”, ул. „Скобелевска”, ул. „Брянска”, кръговото кръстовище до Консултативна поликлиника

20.30 – 24.00 ч.  - Нощ в музея - “Празник на щирника”
Регионален исторически музей

20.30 ч.  - Концерт на група „JEREMY?“
Открита сцена , пл. „Възраждане“

22.00 ч.  - 3D мапинг и празнични илюминации
Открита сцена  пл. „Възраждане“

22.20 ч.  - Боби Кимбъл с най-големите хитове на група „Тото“
Открита сцена пл. „Възраждане“

23.50 ч.  - DJ парти с David Penn
Открита сцена пл. „Възраждане“


20 май, неделя

11.00 ч. – 14.00 ч.  - Международен Карвинг фестивал на смеха
пред зала „Възраждане”

11.00 - 16.00 ч.  - Следкарнавална гюрултия (на всеки кръгъл час)
ЕМО „Етър“

19.00 ч.  - Концерт на Jeny Jo и Иван Стоянов – участници в „Гласът на България 2018“
Открита сцена на пл. „Възраждане“

21.00 ч.  - Светлинен карнавален парад - Театър на огъня и сенките “Fireter” (част от Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest)
пл. „Възраждане“ 


*** 


Международният фестивал 6Fest превръща Габрово в Столица на уличните изкуства за втора поредна година


Международният фестивал за улични изкуства 6Fest се завръща с второ издание на 18, 19 и 20 май 2018 г. в Габрово. За втора поредна година амбицията на фестивала е да превърне Столицата на хумора Габрово в Столица на уличните изкуства.


Артисти от България и чужбина ще представят циркови представления, светлинен карнавален парад, марионетно шоу, опасни каскади и други с вход свободен. Международният фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest отново ще се проведе паралелно с традиционния Карнавал на Габрово.


55667


Повечето от събитията на 18 и 19 май ще бъдат в централната градска част на Габрово – пешеходната улица „Радецка“ и градската градина, известна като Градинката с мечето.


От Унгария в Габрово пристига групата за съвременен цирк „Firebirds“, участвала в големи фестивали като Sziget festival в Будапеща и Burning Man festival в САЩ. На 6Fest в Габрово унгарците ще гостуват с шоуто на кокили „Stilt Walkers“ и цирковото шоу “Steam On” - носител на награда от Kremnice Gagy Festival.


55668


Георги Гъделев и Театрална компания „Соулмейд“ ще зарадват габровци и гостите на града с марионетното шоу „Кабаре на конци“.


Една от най-успешните съвременни циркови формации в България „Цирк де ла Люлин“ идват в Габрово с гост артиста от Венецуела Диего Контрерас. Техничният акробат се занимава с цирк от 15-годишна възраст. В представленията си Диего използва въздушни воали, трапец, обръч, летящ трапец, китайски пилон и още много.


55669


За първи път в Габрово 6Fest организира Gabrovo Free Tour – безплатен тур по маршрут в центъра на Габрово, разкриващ пред желаещите тайните истории, места и събития на Габрово.


За първи път на фестивал у нас и за първи път в Габрово 6Fest ще представи „Предизвикателството на смъртта на Худини“. Уникалната каскада от летящ балон ще бъде изпълнена от Българския Худини - габровският илюзионист Йордан Белев от „Куик Хендс Проджект“.  Невижданата каскада ще се случи на стадион „Априлов“ в Габрово на 19 май.


Кулминацията на 6Fest 2018 ще бъде светлинен карнавален парад на Театър на огъня и сенките “Fireter”. Закриващото фестивално събитие е на 20 май вечерта на централния площад „Възраждане“ в Габрово. По бул. „Априлов“ ще премине голяма светеща инсталация, задвижвана от артисти със светещи карнавални костюми на кокили. Парадът ще завърши с огнено шоу и фойерверки.


55673


„Габрово има близо 200-годишна традиция в уличните изкуства. Това е уникално явление за България. Още преди Освобождението във възрожденско Габрово се провежда народен празник с увеселителен характер, наречен „Олелийня“. В началото на ХХ век Олелийнята се трансформира в карнавално (маскарадно) шествие. От 60-те години на ХХ век карнавалът в Габрово оформя и познатия ни съвременен облик. В ХХІ век Габрово може да е съвременна фестивална и карнавална дестинация, нашата цел е 6Fest да се превърне в традиция“. – споделя фестивалният директор и създател на 6Fest Момчил Цонев.


55671


Освен организатор на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Момчил Цонев от 10 години се занимава с културни и арт проекти в Габрово. Създател е на първата онлайн енциклопедия за Габрово Gabrovowiki от 2013 г., по модела на световната енциклопедия Уикипедия. През 2014 г. създава най-популярния и до момента туристически клип за Габрово „Щастливо Габрово / Happy Gabrovo“. През 2015 г. пуска първата компютърна игра за Габрово Gabroville. Автор е на 4 книги за Габрово – „Имало едно време в Габрово”, „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)”, „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов” (трите в съавторство с историка Даниела Цонева) и „Снежно Габрово за деца”.


55670


Всички събития от Международния фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest са с вход свободен. Организатори са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2018.


Фестивалът онлайн
Facebook страница
Facebook събитие
6Fest 2017 видео
6Fest 2018 промо видео


55672


Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest 2018
ПРОГРАМА


18.05.2018 (петък)
18:00 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев
Градинката с мечето


19.05.2018 (събота)
11:00 ч. Каскада от летящ балон – Йордан Белев, „Куик Хендс Проджект“
Стадион „Априлов“
13:30 ч. Парад на кокили „Stilt Walkers“ – „Firebirds“ (Унгария)
Маршрут: ул. „Радецка“ – ул. „Априловска“ – Градинката с мечето
14:45 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев
Градинката с мечето
15:30 ч. Цирково шоу “Steam On” –  „Firebirds“ (Унгария)
Градинката с мечето
16:15 ч. „Цирк де ла Люлин“ и Диего Контрерас (Венецуела)
Градинката с мечето


20.05.2018 (неделя)
21:00 ч. Светлинен карнавален парад - Театър на огъня и сенките “Fireter”
Площад „Възраждане“

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин