Международен конкурс за детска рисунка "Тъпан бие, хоро се вие" - Монтана, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
15
Международен конкурс за детска рисунка "Тъпан бие, хоро се вие"
ДАТА: Oт 15 Януари 2020 до 01 Април 2020 МЯСТО:
Добави в календара
Международен конкурс за детска рисунка "Тъпан бие, хоро се вие"

Монтана обявява конкурса „Тъпан бие, хоро се вие”


Община Монтана кани талантливи ученици да участват в конкурса за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”. Той е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев.


Крайният срок за изпращане на творбите до адреса на общината – ул. „Извора” 1, е 1 април 2020 г.


68662


Участниците ще се съревновават в две възрастови групимежду 7 и 11 години и 12 и 15 години. Децата, които изпратят най-талантливите рисунки, изобразяващи духови оркестри, фолклорни музикални и танцови изпълнения, ще бъдат отличени от професионално жури. Те ще получат статуетката на Дикоилиевите празници, грамоти и материални награди. Рисунките им ще бъдат подредени в изложба и зачислени към фонда на отдел „Детско изкуство” на Художествена галерия „Кирил Петров”. Победителите в двете възрастови групи ще бъдат гости на Община Монтана по време на фестивала.


68663


Конкурсът „Тъпан бие, хоро се вие” е създаден преди две десетилетия като регионален. От 2006 г. той е международен. В предишните му издания са взели участие почти 14 000 деца от над 35 държави - сред тях Австралия, Египет, Италия, Индия, Кувейт, Молдова, Русия, САЩ, Хонконг, Казахстан, Норвегия, Холандия, Шри Ланка, Индонезия, Иран, Испания , Китай, Латвия, Русия, Полша, Португалия, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чехия и др. Включили са се млади художници от над 90 български населени места.


Подробности за конкурса можете да прочетете тук.


68664

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин