Международна нощ на прилепите в Русе - изложба - биологията на прилепите и методите за изследването им - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
08
Международна нощ на прилепите в Русе - изложба - биологията на прилепите и методите за изследването им
ДАТА: Oт 08 Октомври 2014 до 17 Октомври 2014 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Международна нощ на прилепите в Русе - изложба - биологията на прилепите и методите за изследването им

От 8 октомври 2014 г. може да се види експозиция, която разкрива биологията на прилепите и методите за изследването им, на втория етаж в Екомузея с аквариум в Русе. Посетителите ще придобият информация за годишния календар на прилепите, начинът им на ловуване и ориентиране в природата, както и за зимния им сън (хибернация). Своето място в експозицията намери и дареният от СНЦ „Зелени Балкани“ - Стара Загора детектор за прослушване на ултразвуци на прилепи.


На 17 октомври 2014 г. (петък) Русе ще се включи в отбелязването на Международната нощ на прилепите. Организатор на събитието е Регионалeн исторически музей – Русе, в партньорство с Пещерен клуб „Приста“ - Русе и Арена Медиа. Нощта на прилепите ще започне в 16.00 часа и ще се проведе в Лапидариума, зад Историческия музей, пл. „Ал. Батенберг“ 3.


Програмата ще включи открит урок по връзване на възли и начини за осигуряване при работа с въже, както и атракцията „въжен тролей“ - спускане с ролка по наклонено въже, проведени от членове на Пещерен клуб „Приста“. Презентация „Светът на прилепите“ и демонстрация за възможностите и начините за работа с детектор за ултразвук ще представи Красимир Киров, уредник в отдел „Природа“ към Регионалeн исторически музей – Русе.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин