Национални Фолклорни игри - Самоков, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
04
Национални Фолклорни игри
ДАТА: 04 Юни 2016 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Национални Фолклорни игри

Представяме на вашето внимание за първи път в България, най-новите Национални фолклорни игри 2016 г.


Къде: спортна зала "Арена Самоков
Дата:  04.06.16 г.
Старт на игрите: 10 ч.


Това е събитието, където за първи път може да изпробвате своите умения в специално подготвени дисциплини. Национални фолклорни игри 2016 г. ви дават възможност за уникално забавление. Включете се с колеги, приятели или роднини и решете дългогодишен спор, забавлявайте се, изпитайте своята бързина, издръжливост сред останалите играчи и си заслужете титлата Национален шампион в Национални фолклорни игри. Направете си отбор и застанете срещу други отбори, разгромете съперниците и покажете кой е по-добър. Изпитайте чувството на победители сред всички останали.

Подготвили сме ви 4 състезателни игри, в които вие и вашият отбор може да се явите, а именно:
Скачане в чувал
Търкаляне на бyре
Пренасяне на дърва
Носене на менци с кобилица

Участниците трябва да са над 16-годишна възраст. За всички от 12 до 16-годишна възраст сме подготвили специални дисциплини: "Носене на яйце в лъжица" и "Скачане в чувал", а за най-малките ни посетители сме обособили специален сектор, където ще могат да играят на традиционни игри, като: „Пускам, пускам кърпичка”, намотаване на прежда за най-кратко време и оцветяване на традиционни фолклорни носии.

За всички участници и гости на събитието сме подготвили празничен банкет по случай първото издание  на Национални фолклорни игри с много веселба.

Регламент за участие
1. Право на участие имат всички желаещи, подали заявката си за участие в срок до 27.05.16 г. на email: folklorni.igri@yahoo.com
2. Участниците трябва да са над 16 г., за да могат да се включат в подготвените игри.
3. За участниците от 12 до 16 г. има специално подготвени игри, които също са със състезателен характер.
4. Участниците заплащат такса по банков път в срок предварително в зависимост от етапа, в който искат да се явят, както следва:
*индивидуални представители - 10 лв.

*отбори
- 3 души- 9 лв. (на човек) 
- 5 души- 8 лв. (на човек)
- 8 души- 7 лв. (на човек)
*смесени
- 4 души- 8 лв. (на човек)
- 8 души- 7 лв. (на човек)
*деца от 12 до 16 г.
- индивидуално - 6 лв.
*деца под 12 г.
- индивидуално - 5 лв./1 час

5. Таксата дава право на участие в 2 игри (по ваш избор). При желание за участие в 4-те игри, се заплаща още една допълнителна такса. Таксата за децата от 12 до 16 г. покрива и двете игри, подготвени за тях. Таксата за деца под 12 г. се плаща на място с предварително записване в залата. Записванията могат да се правят на всеки кръгъл час.
6. Игрите могат да се комбинират, като се упоменат в заявката за участие.
7. При неявяване навреме на участник или отбор в дадена дисциплина, той автоматично се явява последен и неговия ред се преотстъпва на следващия.
8. Участниците трябва да се яват 2 часа преди началото на състезанието за регистрация и теглене на жребий за реда на явяване за всяка от заявените игри. Редът за всяка игра може да е различен.
9. Участниците теглят жребий за реда на явяване в различните игри, като същият не може да бъде оспорван след изтеглянето.
10. За участие в отборните или смесените етапи е необходимо да регистрирате отбор, като представите име, град, капитан и др. При дублаж на име вторият отбор е длъжен да представи ново.
11. След явяване на избраните от вас игри резултатите не подлежат на оспорване.
12. При неуспешен опит представените съдии си запазват правото да решат дали дадения състезател или отбор да се яви отново. Решението, както и времето поставено от участниците не може да бъде оспорвано.


Етапи
Състезанието ще протече в три етапа:
*индивидуални представители - индивидуални състезатели или представители от някой отбор
*отбори
 жени          мъже
 3 души   3 души
 5 души   5 души
 8 души   8 души
*смесени отбори
от 4 души (2 мъже и 2 жени)
от 8 души (4 мъже и 4 жени)


След избора на етап вие, или вашият отбор може да избере, в кои две игри да се съревновава.


Награди
Всеки участник получава грамота за участие + подарък - ваучер с отстъпка от Across Europe, а най-добрите ще получат приз, медал и грамота за Шампиони в Национални Фолклорни игри в дадените игри.


За записване: тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин