NightLive - второ издание - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
21
NightLive - второ издание
ДАТА: 21 Ноември 2015 ЧАС: 22:30 МЯСТО:
Добави в календара
NightLive - второ издание

Второто издание на NightLive ще се състои на 21 ноември в клуб „Mixtape5” и ще включи театралното представление „Концерт за френски ключ“ и представянето на новите албуми на бандите Hidden Orchestra  и Sofa Surfers.

Събитието започва в 22:30 ч., когато актьорите Димитър Марков и Августин Демерджиев ще представят своя „Концерт за френски ключ“ на NightLive Vol. 2, което ще е част от програмата и на „Нощ на театрите“ 2015.

„Концерт за френски ключ“ представлява своеобразно надиграване между двамата актьори, които с лекота въвличат всички присъстващи в тяхната игра със смях и емоции. Двама виртуози на сатирата жонглират ловко с шегите на съдбата. „Какво се случва, когато мъжът играе на табла сам, съпругата му иска сватба като тази на Жулиета, тъщата гони лебедите в езерото, а съседката звъни на вратата с развалена ютия и още нещо наум? Кои ключалки ще отвори френският ключ?“ Отговори на тези и други въпроси ще откриете в това пиршество на хумора, което преобръща представите и клишетата за секса и романтиката, залегнали в съзнанието на съвременния човек.

След тях в 00:00 ч. ще излязат вълшебниците Hidden Orchestra, които идват в София с новия си албум „Reorchestrations” и чисто новото си аудио-визуално шоу. Със сигурност Hidden Orchestra са една от най-емоционалните независими музикални формации на нашето време, които по изключително нетрадиционен начин забъркват електронно и фолклорно звучене с джаз, класика, хип-хоп, дръм енд бейс и пост-рок. В процеса по създаването на “Reorchestrations” шотландците се възползват от пълния потенциал на техния музикален гуру Joe Acheson, който композира, изпълнява класическа музика, диджейства, продуцира, импровизира и реоркестрира звуците в новия проект. В крайна сметка се получава извънземна симбиоза между класическа, електронна, експериментална и фолк-акустична  музика, която те хваща за ръка и излиташ заедно с нея в миг.

NightLive ще завърши с трип-хоп бандата Sofa Surfers, която  в 01:30 през нощта ще се появи на сцената на “Mixtape 5” с най-новата си продукция “Scrambles, Anthems and Odysseys”.  Специално за случая австрийците записаха лична покана към българските си фенове.

„Австрийските Massive Attack” са група с характерно звучене между сурова „рок електроника“ и новата вълна в китарния „трип-хоп“. Експерименталният музикален проект е основан от 4-ма обсебени от качествения звук инструменталисти от Виена: Wolfgang Schlögl, Markus Kienzi, Wolfgang Frisch и Michael Holzgruber, които забъркват смесица от дъб, трип-хоп, ейсид джаз и R&b. Началният тласък е даден с дебютния им сингъл “Sofa Rockers”, който веднага бива забелязан и емблематично миксиран от небезизвестния по онова време Richard Dorfmeister, а днес те пристигат с нещо още по-новаторско и завладяващо за второто издание на NightLive. Още парещият „Scrambles, Anthems and Odysseys“ ще ви отведе на мистериозно място от бъдещото минало. Място, към което те отдавна са се запътили, до което днес са по-близо от всякога.

Не пропускайте нощта на NightLive на 21 ноември, когато различни артисти ще ви пренесат в света на театъра и музиката! Събитието е част от програмата на „Нощ на театрите“ и ще се случи на сцената на клуб „Mixtape 5“ в София.

Билети „Ранно Пиле“: На цена 15/20 лв. само в магазин „Яко“ /ул. „Граф Игнатиев“ 43/ или с резервация на 0886 33 33 67.
Стандартни и онлайн билети: На цена 20/25 лв.  тук и тук: /Пикадили, На тъмно, OMV, Технополис, Билетен център НДК, Арена Армеец и др./

Следете Фейсбук събитието тук.


Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин