Ник Вуйчич - един от най- известните мотивационни говорители идва във Варна - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
10
Ник Вуйчич - един от най- известните мотивационни говорители идва във Варна
ДАТА: 10 Април 2020 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Ник Вуйчич - един от най- известните мотивационни говорители идва във Варна

За първи път в България пристига Ник Вуйчич - един от най- известните мотивационни говорители в света.


Той ще се срещне с българската публика в Двореца на културата и спорта във Варна (10 април).


Над 730 милиона души са гледали онлайн уникалната история на Ник Вуйчич (Nick Vujcic), който е роден със синдрома тетра амелия – рядко заболяване, характеризиращо се с липсата на ръце и крака. Това огромно предизвикателство го довежда до почти пълно отчаяние и опит за самоубийство, когато е на 10-годишна възраст. Малко след като оцелява, той открива християнската вяра, която (както споделя сам), му вдъхва нова надежда за живот. Днес Ник се придвижва сам, спортува активно, има съпруга и 4 здрави и пълноценни деца, и посвещава живота си на това да дава надежда и вдъхновение на хората, борещи се с подобни предизвикателства в целия свят.


От 2005 година, когато започва да пътува активно, Ник се е срещнал с над 8 милиона човека на живо. Посетил е 18 президенти и 10 правителства и е изнасял вдъхновяващи речи в почти 2 000 затвора. Изнесъл е повече от 3 500 лекции в 69 държави по целия свят.


Първото му идване в България се осъществява няколко години след срещата му с негов почитател, който му разказва за страната ни. Екипът на Ник осъзнава, че това е единствената страна на Балканите, в която той все още не е презентирал, и започва подготовката на посещението му. То се организира от инициативен екип доброволци, като за двете събития с негово участие, на 10 април във Варна и на 11 април в София, Ник отказва хонорар и настоява организаторите да дарят на каузи в двата града всички средства от билети след покриване на разходите.


Билетите за събитието в Двореца на културата и спорта във Варна са на цени от 10 и 15 лв. и могат да се закупят от мрежата на Eventim и билетния център на Двореца на културата и спорта.


На 17 годишна възраст Ник Вуйчич стартира международна неправителствена организация. През 2005 година създава „Живот без крайници“, чрез която цели да сподели вяра и надежда на един милиард хора до 2028 година. През 2007 година създава компанията си за мотивационни лекции “Attitude is Altitude”, чрез която изнася мотивационни речи по целия свят, които се основават на живота с увреждания, надеждата и откриването на смисъл в съществуването.


Той говори пред пълни от хора стадиони. Лекциите му се посещават от разнообразни групи от студенти, учители, младежи, бизнесмени и други.


Ник Вуйчич е автор на книгите Life Without Limits: Inspiration of a Ridiculously Good Life(2010), Your Life Without Limits(2012), Limitless: Devotions for a Ridiculously Good Life(2013), Unstoppable: The Incredible Power of Faith in Action(2013), The Power of Unstoppable Faith(2014), Stand Strong (2015), Love Without Limits(2016), Be the Hands and Feet: Living Out God’s Love for All His Children(2018).


Вижте събитието във фейсбук тук.


Билети можете да вземете тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин