Нощ на четенето 2023 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
20
Нощ на четенето 2023
ДАТА: 20 Януари 2023 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Нощ на четенето 2023

Френският институт в България отваря врати за Нощта на четенето на 20 януари 2023 г. от 18:00 часа до полунощ, посветена на страха в литературата.


От приказки до фантастични истории, от дистопична научна фантастика до полицейски разследвания, та чак до съвременни есета и разкази, които разкриват нашите вътрешни страхове от кризите, които преживяваме, темата за страха присъства в литературата и ни кани да изживеем всички форми на разказ, всички видове четене… особено нощем!


Това литературно събитие кани малки и големи читатели цялата вечер на 20 януари от 18:00 ч., да участват в различни събития:


- четене на страшни книги на глас в цялата сграда на Института


- кинопрожекция
- игри, свързани с книгите и четенето
- литературни ателиета за най-малките
- зона за електронни игри


Вход свободен. За всички възрасти.

Ще сме благодарни на всички, които желаят да участват в събитието като четци-доброволци и да четат на глас откъс от книга на български и/или френски език /от 10 до 15 минути максимум/, да се свържат с нас най-късно до 10 януари, както и да посочат удобно за тях време между 18:00 ч. и полунощ. Медиатеката може да ви предостави подбрани текстове и книги.

За контакт:
mediatheque@institutfrancais.bg
02 937 79 35

Създадени през 2017 г. от Министерството на културата на Франция, за да обединят издатели и читатели и за да се отпразнува удоволствието от четенето, Нощите на четенето, от 2022 г. се организират от Националния център на книгата. През 2023 г., за първи път, Френският институт в България инициира събитието в София.

 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин