Нощ на музеите Пловдив - програма Култура и клуб - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
13
Нощ на музеите Пловдив - програма Култура и клуб
ДАТА: 13 Септември 2013 МЯСТО:
Добави в календара
Нощ на музеите Пловдив - програма Култура и клуб

Очаквайте актуална информация за събитието през 2015 г.

===


Втората вечер от Нощта на музеите Пловдив 2014, 13 септември, ще предложи многообразни културни мероприятия, сред които няколко театрални събития. Още от програма на Нощ на музеите Пловдив.


Програмата „Култура и клуб“ се случва в над 30 нестандартни арт пространства с повече от 50 събития във втория фестивален ден на 13 септември


Някои от акцентите в програмата „Култура и клуб“ на Нощта на музеите и галериите в Пловдив (13 септември, събота):


- видео мапинг шоуто „РеКонструкция“ на сградата на Драматичен театър Пловдив с автор Петко Танчев. Идеята на аудиовизуалния спектакъл е да прекомпозира функцията и обърне сценичната кутия на театъра отвътре навън, създавайки сцена от фасадата и скъсявайки дистанцията с публиката на улицата чрез новите медии в изкуството.


- Радио Пловдив готви голяма програма, част от която интерактивният спектакъл „Съвети към нежния пол как да следва с по-голяма отдаденост трите основни добродетели: пиянство, разврат и интригантство“ с автор Борис Роканов, и концерта JazzRadioNight на Биг Бенд Пловдив с ръководител Николай Гешев, посветен на 80 години БНР и 60 години Радио Пловдив пред сградата на Радио Пловдив. Радио Бинар на БНР пък ще се включи с живо студио на Aларма Пънк Джаз.


- концерт на ПОПАРА с участието на известния бийтбоксър Skiller в клуб „Мария Луиза“. В


- концерт на Теодосий Спасов и Балкански в двора на Драматичния театър


- детски концерт „Пеем с вас“ на хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева в „Конюшните на Царя“


- официалното афтър парти на Нощта на музеите и галериите в Пловдив - AbsolutFactory, където ще се случи световната предпремиера на една от най-важните арт колаборации в историята на легендарния бранд Absolut.


- официално откриване на две нови пространства за съвременно изкуство в града – eXAF на бул. Руски 89, което ще открие с видео арт изложба, поставяща начало на платформата FACTUM, която периодично ще представя на публиката млади български и чуждестранни автори в сферата на съвременното визуално изкуство, и МЕЛФОРМАТОР лаб в Капана, където ще можем да видим аудио-визуална интерактивна инсталация, дело на колектив Мелформатор.


- литературен пърформанс в аудио-визуална среда със заглавието „Винаги нощта“ и автор Тодор П. Тодоров в Artnewscafe


- една необикновена авантюра, изтъкана от екшън, мелодрама, комедия, съспенс и какво ли още не на импровизационните комици ХаХаХа Импро театър ще гостуват в Баскиа Кафе § Бутик в Капана, за да предложат. В техните спектакли сюжетът, персонажите и диалогът се измислят на момента, като за това актьорите използват предложения, взети от публиката.


- лекция и дискусия на тема „Артистите са бедни!?“, водени от Георги Стоев и Весислав Илиев, които ще коментират дали изкуството трябва да е безплатно, дали цената отразява качеството и защо държавните субсидии само засилват бедността на артистите - в икономическата библиотека


- изложба „Пловдивският път на автомобила“ в Държавният архив в Пловдив, плюс представяне на книга, посветена на историята на автомобилите в България


- лекция, дискусия и изложба в читалище Шалом


 


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин