Нощ в Музейко с кукери и караконджули - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
25
Нощ в Музейко с кукери и караконджули
ДАТА: Oт 25 Януари 2020 до 26 Януари 2020 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Нощ в Музейко с кукери и караконджули

Да нощуваш у приятел е събитие за всяко дете. Да нощуваш в Mузей - истинско приключение!


Едва ли има нещо по-забавно от това да разглеждаш етажите му в късните часове на деня, да вземеш своя чувал и да пренощуваш на място, пълно с истории. Музейко открива 2020-а с покана към децата и родителите, готови да преживеят една незабравима вечер: в края на януари кукери и караконджули ще се забавляват заедно, както никога досега!


На 25 януари Детски Научен Център “Музейко” очаква всички приключенци за една магична нощ – такава, каквато сме си я представяли само в приказките! В специалната януарска вечер всички малки посетители ще могат да пристигнат, облечени като кукери или караконджули. А защо не да изработят своя маска на място? В специално ателие в Maker Space Музейковците ще ни покажат как да създадем кукерски маски, с които да прогоним страшните караконджули, и ще ни разкажат защо се преобразяваме и вдигаме толкова шум в началото на годината. В духа на традициите Музейко кани всички деца да донесат и представят своята любима носия, която съхранява българската история и характер.   


В разгара на вечерта малки и големи могат да посетят специална прожекция на "Златната ябълка"  - първият анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор и създаден от Студио Змей. Неговият пилотен епизод ще ни срещне със смелата синекоса Вихра, която е наполовина змей и наполовина човек и нейната най-добра приятелка - пъргавата самодива Тина-Пакостина. Ще се запознаем и с братята Бран и Влад, които мечтаят да станат могъщи кукери. Заедно с тях ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките ни герои. Филмът на Димитър Петров ще се излъчи с партньорството на Българска Национална Телевизия.


Един от задължителните елементи на всяка Нощ в Музейко – турът с фенерчета, ще се отправи с деца и родители в търсене на караконджулски следи сред етажите на научния център. Ще бъдем любопитни, ще играем, но най-вече – ще се смеем, за да победим лошите мисли и натрапниците!


***


Всички деца на възраст между 7 и 13 години ще имат обособено място за сън заедно със своите родители. След вълнуващата вечер заедно ще закусят, разказвайки си забавни истории от срещата с Музейко и старите кукери.


Нощ в Музейко е авторски формат на най-голямото пространство за учене чрез игра у нас - Музейко. На 25-и януари Нощта ще се случи за четвърти пореден път след изключителните й издания през 2018 г. и 2019 г. -


Повече информация как да се включите в Нощ в Музейко “Кукери и караконджули” може да откриете тук: www.muzeiko.bg. Местата са ограничени. Очакваме Ви!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин