ONE DANCE WEEK 2019 - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
03
ONE DANCE WEEK 2019
ДАТА: Oт 03 Октомври 2019 до 19 Октомври 2019 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
ONE DANCE WEEK 2019

Отваряме сърца за любовта с L-E-V Company


6 спектакъла от Израел, Италия, Чехия и Тайван в най-силната седмица от ONE DANCE WEEK 2019


Задава се най-силната седмица от 12-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK - 6 спектакъла от 4 държави, както и ателие за професионалисти. Големият акцент в дните между 3 и 6 октомври е дългоочакваният нов спектакъл на безапелационната L-E-V Company от Израел - ГЛАВА ТРЕТА: Жестокият път на сърцето. Най-новата продукция на звездния хореограф Шарон Еял и мултимедийния дизайнер Гай Бехар ще видим в две поредни дати, 5 и 6 октомври, в Дом на културата “Борис Христов” - Пловдив, веднага след световната премиера на една от най-престижните сцени за изпълнителски изкуства в света - Биеналето на танца в Бохум, Германия (25 - 29 септември).


66493


“Това беше любов от пръв поглед. L-E-V Company напълно отвяха публиката. Възхищение, радост и удивление от поразителните образи на тялото. Невероятно, но нежно - танц с висока художествена стойност, представен с лекота, сякаш отвъд физическите граници”, написа веднага след световната премиера сайтът Lokalkompass.de.


В Пловдив и само след дни, публиката ще може да се наслади на ГЛАВА ТРЕТА: Жестокият път на сърцето преди най-важните сцени в Европа, както и преди представянето на спектакъла в родината на хореографите - Израел, което ще се състои през декември.


Шарон Еял и Гай Бехар завършват своята трилогия за най-великото от всички човешки чувства чрез танц, поезия, костюми от висша мода и електронен ритъм. Спектакълът разказва за преодоляването на раздялата, за новите пътища след изгубената любов, за това как понякога, и то по красив начин, самият живот ти помага да намериш запълниш празнината от загубата.


66495


Програмата 


На 3 октомври в една вечер на сцената на Дом на културата “Борис Христов” ще бъдат представени тайванският спектакъл СвободниСтъпки - пейзажи от тела на компанията за експериментален танц HORSE от 19:00 часа и соловото изпълнение КОКОРО на Луна Ченере от Италия от 20:30 часа. Двата спектакъла могат да се гледат с един билет и са за зрители над 18 години.


Програмата продължава на 4 октомври със спектакъла СОМА на Мартин Талага от Чехия, а непосредствено след това - със солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини, отново на тайванската компания HORSE. Спектаклите следват един след друг във вечерта на младите гласове на съвременната изпълнителска сцена, началото е от 19:30 часа, мястото - фоайето на Дом на културата “Борис Христов”.


На 5 и 6 октомври на пловдивска сцена ще бъде разгърната ГЛАВА ТРЕТА: Жестокият път на сърцето на култовата израелска компания L-E-V. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин