Опера Пловдив представя хитовия си проект „Коса“ на крепостта Царевец - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
05
Опера Пловдив представя хитовия си проект „Коса“ на крепостта Царевец
ДАТА: 05 Септември 2017 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
Опера Пловдив представя хитовия си проект „Коса“ на крепостта Царевец

След успеха на концерт-спектакъла „Исус Христос суперзвезда“, представен през 2016 година в летния музикален фестивал „Сцена на вековете”, тази година Опера Пловдив продължава традицията да гостува в старопрестолния град с обичани рок-класики, върнати за нов живот на сцената. Най-успешният мюзикъл в историята на жанра „Коса“ от Голт Макдермот, Джеръм Рагни и Джеймс Радо ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на хор, балет и оркестър на Опера Пловдив на 5-ти септември от 21:00 часа.


Незабравимите хитове от саундрака на култовия филм на Милош Форман и енергията на младите талантливи солисти ще се слеят, за да взиряват публиката на вековната сцена на крепостта Царевец.


В ролите на Клод Буковски, Бъргър, Улф, Шийла, Рони и цялата плеяда от любими герои от "Коса" публиката на Велико Търново ще види своята съгражданка Маги Джанаварова (Мюзик Айдъл), актьорите Радослав Владимиров (трупа "Терморитъм" към "Импро ха-ха") и Стелиан Радев (номинации за Икар и Аскеер 2016 за изгряваща звезда), както и певците Радостин Василев (Игра на хорове в Шоуто на Слави), Едит Унджиян (вокал на Биг Бенд Пловдив), Мартин Костадинов (Voice Of Boys), Весела Делчева (Музикален театър) и познатата от клубната сцена Елена Сиракова. Диригент е Константин Добройков, а  постановъчния екип е в състав: режисьор - Георги Динев, хореограф - Анна Пампулова, художник костюми - Яна Дворецка, вокална подготовка – Яна Делирадева.


Любопитно е, че официален вдъхновител на проекта на Опера Пловдив е легендарният американски актьор Джон Савидж от филма на Милош Форман, който лично се срещна със солистите и пя заедно с тях на една сцена малко преди премиерата на концерт-спектакъла в Пловдив през пролетта.


50568


Коса“ на Пловдивската опера провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през XXI век.


Последното заглавие в афиша на II Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ 2017  е концерта „ФОНДАЦИЯТА в операта“, който ще е на 8 септември в Летния театър на Велико Търново.


„Сцена на вековете“ е най-дългогодишният и успешен културен проект на  Община Велико Търново. Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018.


В тазгодишното издание на фестивала с десет спектакъла участват оперите от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора и МДТ „Константин Кисимов“-Велико Търново. Специално за публиката след всеки спектакъл се излъчва емблематичното за Велико Търново аудио-визуално шоу „Царевград Търнов – Звук и светлина“.  


Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на eventim.bg и в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.


Още за „Сцена на вековете“ следете в сайта или във фейсбук

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин