Открий какво умееш - музеен детски кът - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
22
Открий какво умееш - музеен детски кът
ДАТА: Oт 22 Март 2015 до 26 Април 2015 ЧАС: 11:30 МЯСТО:
Добави в календара
Открий какво умееш - музеен детски кът

Музеен детски кът „Открий какво умееш” при АЕК „Етър”-Габрово гостува в Националния исторически музей - София.


От 22 март до 26 април 2015 г. посетителите в детския музейно-образователен център към Националния исторически музей - София ще могат да се включат в нови и разнообразни дейности представени от музейни специалисти от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” -Габрово. Гостуващите мобилни конструкции от детския кът в Етъра, чрез достъпна и атрактивно представена информация, чрез игри и занимания обучават децата в различни занаяти и умения, запознават с народните традиции.


Малките посетители заедно със своите семейства и придружители ще бъдат въвлечени в ролята на грънчари, тъкачи, търговци... Атрактивните модули ще провокират тяхната памет и съобразителност, ще имат възможност да се докоснат до стари и позабравени игри и играчки.


Подготвени са много изненади, игри, гатанки, демонстрация на шиене с гайтан. Деца от ОУ „Ран Босилек” гр. Габрово ще представят обичая Благовещение и фолклорна програма. Специални гостите на тържеството ще са и децата от SOS детски селища с. Дрен, а тяхната формация за ударни инструменти "Сладки дренки" ще помага за прогонването на всички  „змии и гущери, защото иде Благовец“.


Заповядайте в детския кът в НИМ - София, където сред тематичните работилнички, може да откриете своите умения и да се потопите в миналото!


Празникът е под егидата на зам.министъра на младежта и спорта Калин Каменов и се осъществява с любезното съдействие на фондация „Искам бебе“ и фирма „Техем“.Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин