Парад на ретро автомобилите Русе 2019 - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
22
Парад на ретро автомобилите Русе 2019
ДАТА: 22 Юни 2019 ЧАС: 13:00 МЯСТО:
Добави в календара
Парад на ретро автомобилите Русе 2019

На 22 юни 2019 г./събота/, за пета поредна година Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, с подкрепата на Община Русе.


Участие в тазгодишното издание до момента са заявили над 60  автомобили и мотоциклети от Русе, Бургас, Варна, София, Хасково, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Регистрация на участници ще има и в деня на събитието.


Автомобилите, които ще могат да се видят на парада са от почти всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 -1989 година.


Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е паркинга на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  В часовете между 12 ч. и 12:30 часа ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе. В маршрута са включени трасе на Писта Русе – бул. „Христо Ботев“ - бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Майор Атанас Узунов“ – ул. Александровска.  След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския войн и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.


Предвиден е конкурс с десетки награди, сред които


·         Награда на Кмета на Община Русе


·         Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“


·         Награда на Авто –мото клуб „РУСЧУКЪ“


·         Награда на публиката


·         Награди на фирмите-партньори


и  много други


Победителите ще бъдат определени от жури, в което ще влязат експерти в областта на автомобилизма. Чрез жребий ще бъде определен победител сред зрителите, който ще има възможност да се повози в автомобила или мотоциклета фаворит на публиката.


Част от съпътстващата програма на тазгодишния Парад на ретро автомобили  ще бъде постерна изложба и модно ревю на тема „Модата през годините в Русе“. Изложбата ще представя хронологично промените в облеклото на русенци в периода 1920 до 1989 г. Проучването беше направено от ученици от Професионалната гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова“, които сами конструираха и изработиха моделите, които ще представят на модно дефиле. Инициативата е етап от проекта „Истории по действителни случаи“, който се реализира от ПГО „Недка Ив. Лазарова“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе-град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.


За доброто настроение на участниците и гостите ще се погрижи  русенската група „Апропо“. Водещ  на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова.


Парадът на ретро автомобили  и мотоциклети в Русе се реализира  с подкрепата на ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности”, „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе, фирма „Ас Строй“, застрахователна компания „Булстрад“, „ВИТТЕ Аутомотив България“, „Ауто хит“, Винарски комплекс „Седем поколения“, хипермаркети „Кауфланд“, Рекламна къща „Братя Пасеви“.


По повод предстоящото събитие организаторите отправят молба водачите на моторни превозни средства да бъдат толерантни и да осигурят безпрепятствено преминаване на дефилето по русенските улици.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин