Пътуване във Всичколената - уникално интерактивно представление - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
28
Пътуване във Всичколената - уникално интерактивно представление
ДАТА: Oт 28 Ноември 2020 до 06 Декември 2020 МЯСТО:
Добави в календара
Пътуване във Всичколената - уникално интерактивно представление

Деца, лишени от родителска грижа от цяла България, ще получат вълнуващ предколеден подарък - участие в представлението, благодарение на Национален фонд "Култура"


На 28, 29 ноември 2020, както и 5, 6 декември 2020, от 11 и 16 ч., в бизнес сграда ИНТЕРПРЕД БОЯНА - София,всички малки и големи фенове на сетивния театър, както и всички желаещи да се потопят в магията на този атрактивен и иновативен индивидуален артистичен формат, ще получат последна възможност да преживеят невероятно и магическо приключение, в което са активни участници и главни герои. Едно от най-посещаваните и харесвани представления на Театър на сетивата - София - “Пътуване във Всичколената” - ще отвори врати и ще качи всички жадни за нестандартни преживявания приключенци на вълшебния кораб с крайна спирка Всичколената - приказен свят в сърцето на София, от който никой не си тръгва същият.


72313


Освен всички желаещи малки и пораснали фенове на магията и себепознанието, на вълшебния кораб към Всичколената този път ще се качат и малчугани от Сдружение “SOS Детски селища”. Инициативата, финансирана от програма “Социално ангажирани изкуства” на Национален фонд "Култура" , цели да подари на дечицата, лишени от родителска грижа, едно прекрасно предколедно преживяване. Освен преминаването през интерактивното представление, за децата, настанени в детски селища в Трявна, Габрово, Велико Търново, Перник и София, са планирани и специални срещи-дискусии с екипа, с които ще обсъждат професията на артиста, ще рефлектират върху преживяното и как може да бъде приложено към ежедневието им, както и ще се осъществят онлайн работилници по рисуване, музика и танц.


“Пътуване във Всичколената” е индивидуален спектакъл, подходящ както за деца над 6-годишна възраст, така и за възрастни. Той поставя всеки участник, влизащ в лабиринта, в центъра на фантастичен сюжет, в който се ползват всички сетива и се развива както въображението и креативното мислене, така и качества като емпатия, приспособимост, умение за справяне в нетипична среда, комбинативност и аналитично мислене. Форматът е своеобразна алтернативна форма на образование, използващо учене чрез преживяване от първо лице.


„Пътуване във Всичколената” въвлича участниците в една вълшебна приказка, в която те са главните герои, а уникалните декори и фантастичните персонажи, които те ще срещнат, ще ги пренесат в един напълно нов, сюрреалистичен свят. До Всичколената ще ги откара вълшебен кораб, който тръгва точно по график от уреченото място. Участниците трябва да минат през предизвикателства и да се справят с поставените от вълшебните жители на Всичколената задачи.


72314


Това е едно мистично приключение, което остава тайна до мига, в който прекрачите прага.


“Всичколената” е отворена за всички жадни за нови усещания ентусиасти, независимо от тяхната възраст, които искат да се завърнат към непосредствеността, чистотата и невинността на детството. „Пътуване във Всичколената” е покана да си припомним и съхраним вълшебната реалност на времето, в което сме били деца.


Противоепидемични Covid-19 мерки: “Пътуване във Всичколената” е спектакъл, предназначен за 1 зрител. Участниците минават индивидуално, разпределени по предварителна часова схема, през инсталацията-лабиринт, където са взети всички необходими мерки за дезинфекция, санитарен контрол и отстояние.


Може да се запознаете с разказите на малките и големи участници от първото издание на Пътуване във Всичколената тук: https://www.youtube.com/watch?v=AG1DHANoLE0


Ако искате да станете част от вълшебния свят на Всичколената, може да се възползвате от предстоящите 4 нови дати (28, 29.11 и 05, 06.12), които са последни!. Корабът към Всичколената тръгва от ул. “Спас Соколов” 5 – бизнес сграда ИНТЕРПРЕД БОЯНА в кв. Манастирски ливади.


Преминаването през спектакъла е индивидуално, а местата са ограничени и се запълват много бързо, затова е необходимо да се направи предварителна резервация на дата и час на www.sensorytheatresofia.com.


Цена на билета за един участник - 60 лв.Семеен билет (възрастен и две деца или двама възрастни с дете) - 150 лв.


Продължителност: 60 мин.


КОГА:




  • 28, 29 ноември 2020




  • 5, 6 декември 2020




КЪДЕ:


Бизнес сграда ИНТЕРПРЕД БОЯНА, кв. Манастирски ливади, София


 


Какво е Театър на сетивата София?


Театър на сетивата е интерактивен артистичен процес, водещ до създаването на представление, силно свързано със специфичния контекст на мястото, където се случва то /site specific performance/. Обикновено се прави на нестандартни локации. Това е пърформанс, в който ролите на публика и артисти се смесват и те се превръщат в сътворци на едно уникално и неповторимо приключение.


Театър на сетивата е едновременно древен и съвременен ритуал, при който посетителите преминават един след друг през инсталация – лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации /слухови, осезателни, обонятелни, визуални, вкусови/. Главен мотив винаги е личното пътуване на участниците в неизвестното, в тъмното, в мига “тук и сега”, при което с всяка следваща крачка те се доближават до срещата с вътрешното си Аз, с Другия, с Вселената.


За разлика от традиционните изкуства, които работят с едно или две сетива, Театър на сетивата работи с всичките пет.


Форматът вече набира голяма популярност из цяла Европа - Барселона, Лондон, Копенхаген, Букурещ и други, вече се обособиха като столици, в които това изкуство става все по-предпочитано и търсено.


Проектът се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура", по програма Социално ангажирани изкуства.


 


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин