Павел фест - фестивал на чушките, доматите и традиционните храни 2014 - Полски Тръмбеш, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
13
Павел фест - фестивал на чушките, доматите и традиционните храни
ДАТА: 13 Септември 2014 МЯСТО:
Добави в календара
Павел фест - фестивал на чушките, доматите и традиционните храни
Източник: borbabg

Ежегодно през септември месец в село Павел (област Велико Търново, община Полски Тръмбеш) се организира фестивал на чушките, доматите и традиционните храни - "Павел фест". Програмата на инициативния комитет е мащабна и амбициозна, като целта е да се популяризира това производство, което е основен отрасъл в района, не само в община Полски Тръмбеш, а и в областта и страната.


Фестивалната програма предвижда открита работилница в центъра на селото, където доброволци ще покажат нагледно как се прави павелска лютеница. Ще бъде издадена книжка със събрани рецепти на авелски гозби, децата ще покажат своето майсторство на тази тема с рисунки, изделия от зеленчуци.


Ще се подредят щандове с продукти не само от павелчани, а и от гости, като ще бъде оценен най-атрактивно подреден щанд, най-атрактивен голям домат и чушка, или други зеленчуци, най-добър кулинар и др. Ще бъде избрана и Царица на лютеницата. Ще бъдат подредени различни ястия, приготвени от посочените продукти, които ще бъдат оценявани. Ще ни гостува Иван Звездев. Фестивалът ще продължи през целия ден. След определяне на наградите, ще се извърши водосвет.

Коментирай
Други събития
Юни
30
-
Юли
01
Sun Tribe Free Open Air 2021
Фестивали България
Добави в календара
Авг
26
-
Авг
29
„Капана фест” 2021
Фестивали Плевен, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин