Перперикон - международен фестивал на изкуствата 2015 - Кърджали, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
23
Перперикон - международен фестивал на изкуствата
ДАТА: Oт 23 Юни 2015 до 28 Юни 2015 МЯСТО:
датата все още не е потвърдена
Добави в календара

Международният фестивал на изкуствата „Перперикон“ от 2002 г. се провежда под патронажа на Президента на Република България. Фестивалът е ежегоден. Провежда се в Кърджали, Перперикон и съседните археологически обекти – Татул и „Храма на великата богиня майка“ около 24 юни (Еньовден).


Четеринадесетото издание на фестивала "Перперикон" през 2014 г. ще започне на 23 юни с арт–пърформанс „Перперикон" в парк „Простор" в Кърджали и изложба "Духът на буквите" на Фонд „13 века България". Вечерта е и първото театрално представление "Дуенде" на Театър 199 и с участието на голямата актриса Татяна Лолова.


През седемте фестивални дни ще гостуват още балет„Арабеск" със спектакъла „Кармен" и Мариус Куркински с моноспектакъла „Сънят на смешния човек". Зрителите ще видят и премиерната постановка на кърджалийския театър"Езоп". Фестивалът ще приключи на 28 юни с хепънинг "Перперикон - живият град" в едноименния археологически комплекс. Във всяко помещение от скалния град на траките ще бъдат представени дейности, случвали се на Перперикон през вековете

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин