Пиано екстраваганца - фестивал 2014 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
25
Пиано екстраваганца - фестивал
ДАТА: Oт 25 Септември 2014 до 05 Октомври 2014 МЯСТО:
Добави в календара
Пиано екстраваганца - фестивал
Източник: София 2019

Фестивалът се проведе за първи път през октомври 2011 г., организиран от Фондация Пиано Екстраваганца, реализирайки една стара мечта на Маестро Людмил Ангелов, основател и артистичен директор на Пиано Екстраваганца. Основна цел на фестивала е възстановяването на световното музикално наследство, в смисъл на пропагандиране на музикални произведения с висока художествена стойност от композитори, които не са придобили популярност или са останали в сянката на общоизвестните и вече утвърдени гении на класическата музика.


Във второто си издание (22-30 септември 2012) Пиано Екстраваганца представи 5 клавирни рецитала, 3 камерни концерта и една песенна вечер. Надяваме се, че изключителните артисти и разнообразието на подбрания репертоар в тези 9 концерта са задоволи и най-изтънчените вкусове на публиката. През 2013 г. фестивалът се проведе между 26 септември  и 5 октомври във Военния клуб в столицата.


През 2014 г. очаквайте събитието между 25 септември и 5 октомври. Допълнителна информация за събитието, програмата и цените на билетите, ще можете да откриете тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин