Планински преход в Стара планина с дрескод: РОКЛИ - Троян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
27
Планински преход в Стара планина с дрескод: РОКЛИ
ДАТА: Oт 27 Юни 2015 до 28 Юни 2015 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Планински преход в Стара планина с дрескод: РОКЛИ

Планината е символ на свободата и място, където често забравяме своите задръжки. Тя е волност, красота и приятелство. Тя е и мястото, където не взимаме с нас житейските си тревоги, за да се запознаем с нови приключения и хора.


Затова ние, екипът на хижа Козя стена, отправяме към вас покана да се включите на 27-28 юни в нашите преходи „Карнавал в планината” със ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ДРЕСКОД ЗА ВСИЧКИ по време на прехода: РОКЛИ!!! Оставете града зад себе си, елате, „дегизирайте се”, усетете свободата как повява в лицето (и краката) ви.
(Скъпи мъже, знаем, че провокацията е голяма, но вярваме във вашата разкрепостеност. Дрескодът си има история, която ще научите на място!)


Като оставим шегата настрана, в преходите ще се включат и ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В ТЕМАТА ЗА ЕКИПИРОВКАТА, които ще ни разказват какво още трябва да има в раниците ни, за да бъде престоят ни в планината винаги едно приятно изживяване. Така че пригответе си онзи арсенал от въпроси, които винаги са ви тормозили във връзка с екипирането: откъде да започнем – раница, обувки, облекло?; какво означават всичките материи и технологии в изработката на планинска екипировка? и т.н.


И така на 27.юни към х. Козя стена ще потеглят два лъча – източен от най-високата точка на прохода Троян-Кърнаре, известна още като Беклемето, и южен от с. Христо Даново, водени от планински водачи, които имат какво да ви разкажат за планината, както и от хора, които имат какво да споделят с вас за екипировката в нея и са "професионалисти" в темата за свободата! Елате с нас там, където свободата и планината се срещат в своя волен танц под звука на вечния старопланински вятър!


Програма:


- 27. юни (събота), 10:00 ч. среща на изходните пунктове (най-високата точка на прохода Троян-Кърнаре за Източния лъч и с. Христо Даново за Южния лъч), изкачване към хижата.
Изберете лъча, в който искате да се включите! За повече информация:
Източен лъч - тук.
Южен лъч - тук.
- Презентация на тема „Хижарската професия и историята на хижа „Козя стена”.
-28. юни (неделя) - слизане по обратния път, а ако времето го позволява, имаме приготвени интересни алтернативи за връщане!


Преходите имат минимална БЛАГОТВОРИТЕЛНА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ от 20 лв. (а който има желание и възможност да даде повече - добре дошъл е!), която отива директно в касичката на кампанията и ще включва:


+ професионални консултации за планинска екипировка и много нови планински знания, осигурени от водачите на всеки лъч;
+ вечерна презентация;
+ кулинарно изкушение-изненада от кухнята на хижарите.
УЧАСТИЕТО НА ДЕЦА Е БЕЗПЛАТНО, както винаги!


ТАКСАТА НЕ ВКЛЮЧВА транспорта и нощувките на хижата.
Вие сами ще трябва да се погрижите за транспортирането си до изходните пунктове на всеки лъч - имаме готовност да помагаме около логистиката с каквото можем!


Събитието е часрт от благотворителната кампания ПРОФЕСИЯ ХИЖАР.


НЕОБХОДИМАТА ЕКИПИРОВКА: подходящи за преход обувки, раница с подходящ размер, дъждобран, ветровка, шапка, очила, вода и храна за прехода, дрехи за преобличане.


ЗАПИСВАНИЯ:
- до 24 юни 2015 г. включително към Таня Даскалова на тел. номер 0883 35 45 35;
• при записването не забравяйте да споменете: вашите имена и телефон за връзка, кой лъч сте си избрали, имате ли си организиран транспорт и от кое населено място ще идвате.


МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ, така че кой предвари, той завари! :)


Следете събитието във фейсбук - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин