Plovdiv GuitArt Fest 2017 - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
27
Plovdiv GuitArt Fest 2017
ДАТА: Oт 27 Октомври 2017 до 29 Октомври 2017 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Plovdiv GuitArt Fest 2017

С фламенко спектакъл ще бъде открит GuitArt Fest в Пловдив


Рецитали, концерти и музикални работилници са част от програмата на тазгодишното издание на Plovdiv GuitArt Festival 2017 в рамките на Есенен Салон на изкуствата 


Испанският виртуоз Еду Вико ще положи началото на втория международен китарен фестивал в Пловдив през октомври. Еду Вико секстет ще направи фламенко спектакъл на 27-и октомври в Драматичен театър – Пловдив от 19:30ч.  


Същата вечер от 22:00ч. концерт ще направят и Ritmos Negros (Перу/България/ Испания) в Bee Bop Café .  Ritmos Negros е група, която интерпретира афро-перуанска музика - жанр,  произхождаш от перуанското крайбрежие. Ritmos Negros смесват африкански, андски и европейски фолклорни елементи. Репертоарът на Ritmos Negros e запълнен от популярни афро-перуански песни, смесени с инструментални и джаз парчета и други съвременни жанрове. Групата е създадена през 2016. Членове са Пиеро Епифаниа – вокал и перкусии, Симеон Леонидов – китара и беквокали и Борис Таслев – бас китара и беквокали. В момента тримата записват първият си студиен албум, който ще включва обработки на класически перуански фолклорни песни и авторски композиции.


Следващият ден е наситен с музикални работилници, които ще се проведат в галерия Тракарт. Първата работилница ще направи Еду Вико ( 10:30ч.), след него Ивайло Звезомиров ( бас китарист и един от създателите на група „Те”)  ще запознае желаещите с  „Ролята на бас китарата в съвременните музикални стилове “, а след него „Бо“ Бояджиев (България / САЩ)  ще направи уъркшоп на тема: „Акордите: вдъхновението и бекграунда върху който импровизираме“.


Вечерта на 28-и октомври в Драматичен театър, рецитал ще изнесе Марко Тамайо, който е друга голяма изненада за почитателите на класическата китара. Кубинският китарист с австрийско гражданство е провъзгласен за „кралят на китарата” от италианския вестник „Ла Стампа“. Той е победител в множество престижни международни конкурси и е свирил с известни оркестри и диригенти по цял свят и се наложи като една от водещите фигури в света на класическата китара.


Вечерта ще приключи с концерт на Йес Псайла (Малта) и Веселин Койчев в Bee Bop Café. И двамата музиканти са гости на феста, благодарение на  Yamaha, които ще направят изложение във фоайето на Драматичен театър в рамките на два дена (28-и и 29-и октомври). Всички желаещи могат да видят и пробват китари и аксесоари на фирмата.


На 29-и октомври, проф. Марко Тамайо ще проведе майсторски клас, за който активните участници ще се подбират предварително, при условия описани на сайтовете на фестивала. Той ще се проведе вАМТИИ – Пловдив. По същото време в галерия Тракарт ще се проведат китарни работилници, които стартират в 11:00ч. с Йес Пайла и Веселин Койчев на тема: „Техника, фразиране и душевност: импровизацията като стил“ . След тях застъпва Атанас Шишков – фюжън китара,  с „Тапинг техника: концепция и изпълнение“.


В 18:00ч. в галерия Тракарт Марко Тамайо ще представи авторската си книга  „Essential Principals for the interpretation on the classical guitar”(Основни принципи при изпълнението на класическа китара). Книга, която променя цялостния педагогически подход към преподаването на този инструмент в световен мащаб. 


Вечерта ще завърши с концерт на „Йес Псайла Квартет” със специалното участие на Стоян Янкулов (Стунджи), Ясен Велчев и Ивайло Звездомиров в Bee Bop Café .


Всички работилници и лекции са без вход, а билети за концертите в рамките на фестивала, могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и Билетен център пред община Пловдив. Намаление за ученици и студенти.


Следете събитието във фейсбук или в официалния сайт


***

Програма на Plovdiv GuitArt Fest 2017


27.10. Петък

19:30 Драматичен театър (голяма зала)
Официално откриване
Концерт на „Еду Вико фламенко-секстет” (Испания)


22:00 Бии Боп Кафе
Концерт на „Ритмос Негрос” (Перу/България)


28.10. Събота

11:00 – 16:00 - Уъркшопи


19:30 Драматичен театър (камерна зала)
Рецитал на Марко Тамайо (Куба)


22:00 Бии Боп Кафе
Концерт на Йес Псайла (Малта) и Веселин Койчев


29.10. Неделя

9:00 – 17:00 АМТИИ Пловдив
Майсторски класове на Марко Тамайо


11:00 – 16:00 - Уъркшопи 


22:00 Бии Боп Кафе
Официално закриване
Концерт на сборно джаз-комбо - Йес Псайла, Стоян Янкулов, Ясен Велчев и Ивайло Звездомиров


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин