Празничен открит урок по добри обноски за деца - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
13
Празничен открит урок по добри обноски за деца
ДАТА: 13 Декември 2015 ЧАС: 11:45 МЯСТО:
Добави в календара
Празничен открит урок по добри обноски за деца

Празничен открит урок по добри обноски зарадва децата в навечерието на Коледа

Въображаемо пътешествие из много страни в Европа, любопитни истории от околосветските пътувания на Дядо Коледа, как да избираме и подаряваме подаръци и как да се държим на масата в празничната вечер, бяха темите, в които се просвещаваха и едновременно с това се забавляваха малките гости на открития урок по добри обноски. В уютната атмосфера на книжен център „Гринуич” Невена Басарова-Дичева, основател на Първа Детска Академия за Добри Обноски, преобразена като фея, заедно с актрисата Зизи разказаха на децата и с интерактивни игри направиха един неделен предиобед в навечерието на празниците приятен и полезен.

Защо е важно да бъдем добри? Децата бяха подготвени с ясни отговори на този въпрос, осъзнавайки ползите за себе си и близките  - да си съпричастен, да помагаш, да уважаваш, да казваш „благодаря”, „моля”, „съжалявам”. Феята  Невена разказа как доброто отношение към околните ни прави по-симпатични, по-лесно създаваме приятелства и печелим вниманието и доверието на околните. Това е част от добрите обноски, а те са достъпни за всички деца – като коледните подаръци. Така феята разкри тайните как децата сами да сбъдват желанията си, като бъдат добри, напомни им, че винаги доброто побеждава злото и че в крайна сметка всички обичат добрите герои. След това разказа за обичаите по време на празниците в различни страни по света, за правилното подреждане на празничната трапеза и за добрите маниери по време на вечеря.

И понеже наближават коледните празници, разбира се, стана въпрос и за подаръци. Децата се съгласиха, че един от най-добрите подаръци, с които можем да зарадваме близък човек, е книгата. Тя е прозорец към света, може да се пази дълго време и да бъде надписана със специално послание. А как да подаряваме книга? С любов и с приятелско отношение, така че освен познание, да носи и прекрасен спомен.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин