Празник на Рила 2018 - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
04
Празник на Рила 2018
ДАТА: Oт 04 Август 2018 до 05 Август 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Празник на Рила 2018

Традиционно празникът на Рила се провежда първата седмица на месец август. Тази година датите са 4-и и 5-и август, а мястото е добре известно – хижа Мусала, една от първите хижи в България, построена през далечната 1924 г.


Празникът на Рила се организира от туристическо дружество „Рилски турист“ с подкрепата на Бороспорт АД и община Самоков. Ежегодно в празненствата участие вземат хиляди планинари от цяла България и от чужбина, за да се включат в похода към най-високия връх на Балканския полуостров – Мусала.


Всички желаещи да се изкачат към високите части на Рила ще могат да вземат безплатните автобуси, организирани от община Самоков до долна станция на кабинковата линия „Ястребец“, откъдето да се изкачат с лифта, за да поемат към хижа Мусала.


И тази година Бороспорт намалява цените на двупосочните билети за двата дни на Празника на Рила. На 4-и и 5-и август билетът за възрастни ще струва 8 лв., а този за деца – 4 лв.


57925


 


Празникът привлича към хижата хиляди планинари, млади и стари, които ценят и обичат планината. На място ще бъде и хорът на ветераните туристи, който ще представи своя репертоар, в който влизат типични планинарски песни. Походът към връх Мусала ще започне пред хижа Мусала и в него ще могат да се включат всички, които искат да покорят планинския първенец на Балканите.


Пред хижата ще има организирани и игри и забавления за онези, които предпочетат да прекарат Празника на Рила спокойно на открито в планината.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин