Предстоящи събития в НДК - 06 - 12 март - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
06
Предстоящи събития в НДК - 06 - 12 март
ДАТА: Oт 06 Март 2017 до 12 Март 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Предстоящи събития в НДК - 06 - 12 март

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
06 – 12 МАРТ


06 март /понеделник/


В първия месец на пролетта Монте Мюзик и Държавна опера Русе ви канят на спектакъла на комичната опера на Джоакино Росини „Севилският бръснар” – 6 март (понеделник) от 19:00 часа в зала 1. Не пропускайте срещата с едно от най-жизнерадостните, най-веселите, най-привлекателните оперни произведения в цялата оперна литература. Малко са оперите, а още по-малко комичните, в които да има толкова много любими за милиони хора арии, дуети и ансамбли.


Камерата Орфика към НБУ организира концерт на 6 март от 19:00 часа в зала 6. В програмата ще чуете Моцарт и Бишоф.


Световно известните музиканти Веско Ешкенази и Людмил Ангелов ще представят TANGO - новият албум който отбелязва двадесет годишното им артистично партньорство – 6 март, 18:00 часа в клуб „Перото“. Албумът „Танго” съчетава вълшебната музика на майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел с брилянтната интерпретация на двамата виртуози на пианото и цигулката.


07 март /вторник/


Представяне на дебютната книга на Велислав Иванов – „Образи и отражения” ви очаква на 7 март (вторник) от 19:00 часа. Много въпроси пронизват разказите в тази книга. Абстрактните естетически и екзестенциални теми са разгърнати чрез необичайни сюжети: джазмен се докосва до Бога, но никой не забелязва това и много други подобни истории, които отварят наистина широк хоризонт за възприемане и тълкуване.


shamebox | Брейн Стор Проджект и ДНК


7 март | вторник | 19:30 ч.


идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер


музика: Емилиян Гацов – Елби


консултанти: Нели Митева и Мира Тодорова


фотограф: Боряна Пандова


графичен дизайн на рекламни материали: Георги Флоров


С на най-новото си представление shamebox, Ива Свещарова и Вили Прагер затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин. Но и смешен до гротеска.


Факт е обаче, че с многобройните си проекти в полето на съвременния танц и пърформанс досега, Ива Свещарова и Вили Прагер несъмнено са демонстрирали умението си провокативно и интересно да нахлуват в чувствителни територии. Заедно, поотделно и в сътрудничество с разнообразие от артисти от страната и чужбина, те са сред създателите на работи като „Balkan Dance Reality Show“, „Нашето последно па де дьо по Галина Борисова“, „Strip naked, talk naked“, “Victory Day”, “Sequel For The Future”, „Музей на хигиената“. Освен това, като част от артистичния колектив „Брейн Стор Проджект“, са и сред организаторите на международния фестивал „Антистатик“.


--


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура"


на Столична община за 2016 г. и със съдействието на Център за съвременен танц Кайро.


Билети: 10|8 лв.


08 март /сряда/


Бебешка пиеса“ очакват най-малките си почитатели на 8 март (сряда) от 11:00 часа в зала 4 на Двореца.


Литературен клуб "Перото" те предизвиква да покажеш своите знания в областта на литературата и да измислиш най-интересните загадки, с които да затрудниш другите! Играта се казва „Загадките на Перото“ и единственото, от което се нуждаеш, е партньор, тъй като играта е отборна. Провежда се в 3 кръга и се разчита на асоциациите на играчите. Очакваме ви на 8 март от 19:00 часа.


ТОТАЛНА ЩЕТА | Метеор и ДНК


8 март| сряда | 19:30 ч.


автор и режисьор: Ани Васева


драматург: Боян Манчев


художник: Георги Шаров


музика: Константин Марков


участват: Галя Костадинова и Леонид Йовчев


фотография: Георги Димитров


връзки с обществеността: Михаела Люцканова


изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов


ТОТАЛНА ЩЕТА е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.


Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя.


Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога - косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена “Тотална щета”.


Няма пречки пред любовта (освен физически).”


Билети: 10|8 лв.


На 8 март (сряда) ще бъде открито обновеното Кино Люмиер с прожекцията на филмът „Нейната изповед”. Лентата проследява историята на нашумялата от медиите българка, работничка в Гърция, която с всеотдайната си защита на чистачите става лидер на синдикатите в Атина. Дори след атентата срещу нея (в лицето й е хвърлена киселина, която засяга и вътрешните й органи), при който тя едва оцелява, Костадинка Кунева не спира да се бори за правата на работниците и след 38 операции, през 2014 г. е избрана от близо 200 000 гърци за техен представител в Европейския парламент.


09 март /четвъртък/


За 21-ва година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) събира филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София. Между 9-и и 31-и март 2017 най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа. Начало на фестивала ще даде официалната премиера на най-новия игрален филм на творческия тандем Петер Бросенс и Джесика Удуърт - Белгийският крал / King of the Belgians – 19:30 часа, зала 1.


На 9 март (четвъртък) от 17:30 часа, поетесата Илеана Стоянова ще представи новата си стихосбирка „Лятото на Астрите”. Ще се срещнем с една прочувствена и обмислена любовна лирика, която се стреми да изпълни целия смисъл на един богат емоционален живот. Поетесата разбира и живее любовта в различни времена и състояния. За нея любовта и музиката са едно и също. Както картините, живописта и любовта.


От 19:00 часа на 9 март (четвъртък), ще бъде представено творчеството на Любен Петков и Цвета Петкова.


10 март /петък/


Анжела Димчева ще представи авторска книга на 10 март (петък) от 17:30 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО”.


11 март /събота/


Най-новият игрален филм от сценариста и режисьор Николай Волев „Извън пътя” ще бъде показан на 21-вия Международен София Филм Фест в зала 1 на премиера, организирана в партньорство с Националния дворец на културата, който е един от копродуцентите на филма. Оператор на филма е Орлин Руевски, а в главните роли са Деян Донков, Сали Ибрахим и Аня Пенчева.


На 11 и 12 март (събота и неделя) в Двореца ще се проведе семинар за бременни. Очакваме ви в зала 6 от 10:00 до 17:30 часа.


12 март /неделя/


Спектакълът за деца „Усмихни се“ очаква всички малки почитатели в недел в зала 4 от 10:30 и 12:00 часа.


Лудост за здраве” е новият роман на младия български автор Богомил Иванов, който ще ни гостува на 12 март (неделя) от 17:30 часа. Една авантюристична книга, разказваща ни за пирати, които са възрастни мечтатели, прекарали годините си в илюзии и забравили за най-важното, поддържало живота им истински. Събирайки се отново заедно, те не търсят какво да е, а точно този истински живот на приключения и най-вече – обща цел.

Коментирай
Други събития
Абонирайте се за нашия бюлетин