Премиера на книгата „Животът на едно необикновено прасенце“ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
18
Премиера на книгата „Животът на едно необикновено прасенце“
ДАТА: 18 Юни 2019 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Премиера на книгата „Животът на едно необикновено прасенце“

Можете ли да познаете на колко години е най-младата българска авторка? Ще Ви подскажем - тя е точно на 7 и предстои да бъде първокласничка наесен. Нейното име е Стела Тасева, а заглавието на първата ѝ книга (написана и илюстрирана от нея) буди любопитство - „Животът на едно необикновено прасенце“.


На 18 юни (вторник) от 18 ч. в пространството за родители и деца „Малки приказки“ в София (кв. Изток, ул. „Академик Методи Попов“ 1), за да чуете от Стела какви истории ще откриете в книгата. Малките гости на събитието ще могат да участват и в специално организираното за тях ателие за рисуване и изработване на маски и прасенца от пластелин. Стела е подготвила да Ви почерпи и с любимата си лимонада, а входът е свободен.


64188


Стела се вдъхновява да създаде своята първа книга от детските произведения ("Вълшебна книжка” 1 и 2) на своята майка Светла Иванова (певица, писател и йога инструктор), както и от илюстрациите на художничката и нейна учителка Мила Попнеделева-Генова.


64189


Дни наред Стела упорито рисува историята за необикновеното прасешко семейство, за което разказва в цели 24 страници. Първата творба на малката Стела е с чувство за хумор и е прекрасен пример за децата - показва им, че има забавления и извън игрите на електронни устройства.


По желание на Стела 1 лв. от всяка закупена книга ще бъде дарена на приют за кучета, защото тя обожава животните (нейна мечта е да се грижи за животни в собствена ферма). Също толкова силно обича и да пише, затова останалите средства тя е решена да вложи в издаването на следващата ѝ книга свободното си време Стела ходи на уроци по китара и художествена гимнастика и с радост посещава практиките по Въздушна йога за деца и Тананикаща йога на майка ѝ.


Допълнителна информация тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин