Приказката за любовта и вечната зима на сцената на Музикалния театър - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
02
Приказката за любовта и вечната зима на сцената на Музикалния театър
ДАТА: Oт 02 Декември 2021 до 09 Декември 2021 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Приказката за любовта и вечната зима на сцената на Музикалния театър

Музикално пиршество и танцова феерия от балет Арабеск за малки и големи през декември в Музикалния театър.


Емблематичната зимна приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен, “Снежната кралица” ще бъде представена на датите 2 и 9 декември от 19:00 часа.


Балет Арабеск предлага на зрителите си своя прочит на една съвременна танцова приказка за деца и възрастни на фона на музиката на Чайковски, Елгар, Брукнер, Мусоргски и Григ. А за да бъде още по-тържествено не пропускайте да се насладите на световнопризнатата примабалерина на Софийската опера и балет - Марта Петкова!


В спектакъла ще видите и солистите на балет Арабеск. В ролята на Кай- Филип Миланов, Герда - Таня Кацарова, Двама стражи - Васил Дипчиков, Стефан Вучов. Както и - Виктория Петрова, Елизабет Якимова, Стефка Табакова, Теодора Друмева, Яна Николова, Мона Христова, Валери Миленков, Ервин Есен и Светослав Серопян и малките балерини - Лора Илова и Риана Милотинова. Хореограф на спектакъла е Ангелина Гаврилова, драматург Марий Росен, сценограф Иван Токаджиев, а художник на красивите костюми е Адрияна Найденова


Няма човек, които да не познава сюжета на притчата за омагьосаното дяволско огледало, счупено на милиони парченца, реещи се из Света, за да ни накара да виждаме само грозното и лошото.


Изберете на коя страна ще застанете!? На изумително красивата и неспособна на искрена любов ледена Кралица или ще ви докосне детската чистота и обич на Кай и Герда.


Притчата вълнува до днес и ни кара да се замислим. Разказва ни за истински важните стремежи и победи, за това как силната обич е способна да изгони дяволското стъкълце от сърцето и как свободата на едно момче и момиче се изписва с думата Вечност".


Спектакълът е подходящ за деца над 7 години, а билети можете да намерите онлайн в сайта на Музикалния театър, както и на касата.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин